PUZ-ul din Moara de Vânt a ajuns azi la Guvern. Polivalenta din Iaşi depinde de semnătura lui Ciucă

 

În cursul acestei dimineți, oficialii Palatului Roznovanu au depus la Compania Națională de Investiții SA Planul Urbanistic Zonal pentru Moara de Vânt – Podgoria Copou și certificatul de urbanism necesar pentru construirea Sălii Polivalente „Regina Maria”, două documente esențiale pentru realizarea acestui obiectiv atât de important.

„Contăm pe sprijinul guvernamental pentru acest proiect încă de anul trecut, după ce, în urma solicitărilor noastre, Compania Națională de Investiții SA a inclus acest obiectiv pe lista sinteză din cadrul subprogramului Săli de sport. Am discutat în mai multe rânduri și am primit garanții că acest proiect se numără printre prioritățile Guvernului de la domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, precum și de la domnul ministru al Dezvoltării, Czeke Attila, cărora le mulțumesc și pe această cale!”, spune primarul Iaşului.

Până în prezent municipalitatea ieșeană a finalizat și a trimis Companiei Naționale de Investiții SA studiul de fezabilitate al proiectului și proiectul tehnic de execuție (faza DTAC, DTOE, PTh și DDE), care a fost verificat la toate specialitățile. Urmează, practic, obținerea finanțării, organizarea licitației pentru lucrări și începerea lucrărilor:

Noua sală polivalentă va avea o formă inspirată de coroana Reginei Maria și va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalității aflat în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență și a viitorului Stadion Municipal. Sala Polivalentă „Regina Maria” are o valoare estimată de 336.182.267,53 lei, fără TVA (400.056.898,36 lei, cu TVA), circa 81 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *