Lucrurile scapă de sub control la TVR Iași! Știrista Oana Lazăr, chemată în judecată pentru a doua oară, acuzată de calomnie!

Recent, Oana Mihaela Lazăr, o realizatoare obscură de emisiuni la TVR Iași, a fost chemată în judecată de jurnalistul Vasile Arhire, dar și de o importantă instituţie de cultură din Botoşani, pentru afirmaţiile calomnioase dintr-un material difuzat de Studioul regional de televiziune din Iași.

Trist, pentru că imaginea TVR se prăbușește, sub privirile nepăsătore ale unei conduceri total neinspirate, lipsite de atitudine, iubitoare de conflicte și răzbunări, care preferă să protejeze anumite persoane și interese obscure, oferind instituția, pe tavă, cu zâmbete și temenele, politicului. De aici și prăbușirea bruscă a postului…

Cât privește ratingul… abia aici rușinea devine imposibil de suportat. E un zero, cu alți câțiva de zero, după virgulă… Și nu e chiar începutul sfâșitului. E chiar sfârșitul!

TVR Zero Iași a dispărut cu adevărat! De parcă ar mai interesa pe cineva…

 La TVR Iaşi, o știristă măruntă, cu aere de vedetă locală,  Oana Mihaela Lazăr, se simte lezată de faptul că a fost dată în judecată de colegul ei Vasile Arhire pentru acuzaţia de a fi fost colaborator al fostei Securităţi.

Cunoscând punctul de vedere al supăratei, am încercat să aflăm şi părerea celui devenit, de un an, ținta mai multor acuzaţii.

Jurnalistul Vasile Arhire susține că actuala conducere a SRTV i-a interzis să facă public punctual său de vedere, recomandându-i să se adreseze Justiţiei sau Comisiei de Etică a SRTV dacă se simte calomniat. Ceea ce a şi făcut, spre disperarea celei care îl denigrează.

Vasile Arhire ne-a spus că tot ceea ce s-a scris despre el sunt „neadevăruri, minciuni şi iar minciuni”… Am aflat că o comisie administrativă numită  de conducerea  SRTV pentru a verifica situaţia din Studioul ieşean a constat lipsa mai multor proceduri la nivel de societate şi a făcut recomandări generale.

Mai mulţi salariaţi ai studioului cu care am luat legătura ne-au relatat că Oana Lazăr este o persoană „agresivă în relaţiile cu colegii”, că în ultimii ani a avut conflicte cu mai mai mulţi salariați TVR. Aceştia au depus plângeri la conducerile instituţiei, dar  acestea nu au luat nicio  măsură. Carmen Olaru, Horia Gumeni, foști manageri cu atribuții de șefi de stație locală, au pus batista pe țambal, de fiecare dată.

„Eram într-o şedinţă de redacţie săptămânală şi O.L. a izbucnit împotriva unei colege: Vreau să te văd moartă. Să pleci de aici, să nu te mai văd!”, a precizat unul dintre puținii redactori rămași la Studioul teritorial ieșean. O altă jurnalistă ne-a mărturisit că recalcitranta salariată a TVR Iaşi i-a spus că este la modă acum să te opui şefilor la orice decizie, să provoci confuzie, scandal…

Am mai reţinut din discuţiile cu actuali și foști salariați că Oana Lazăr era deranjată de obligaţiile profesionale şi de a respecta regulamentele de ordine interioară, în repetate rânduri studioul fiind obligat să difuzeze reluări la emisiunile de care răspundea, în lipsa ediţiilor premieră pe care care ar fi trebuit să le realizeze. De aici şi originea nemulţumirilor respectivei şi scrisoarea defăimătoare la adresa unui jurnalist cu o bogată experienţă profesională şi managerială.

De neînțeles rămâne altceva: lucrurile care o nemulţumeau pe O.L. se manifestă şi acum, când există o nouă conducere, în procesul editorial şi de producţie. Modul de programare a filmărilor, invitaţii aleşi de realizatori funcţe de subiectele alese, lucrurile par neschimbate… ,,În ce s-a scris sunt multe aberaţii. Nu mi-am închipuit vreodată că se poate ajunge la o astfel de situaţie, la un studio care este apreciat la nivel naţional, cu numeroase producţii TV premiate în ţară şi peste hotare, a menționat unul dintre angajații Studioului de la Iași al TVR.

Din nefericire, jurnalista Oana Lazăr pare să nu-și găsească locul și rolul într-o instituție pe care, prin tot ceea ce face, pare că o sabotează neîncetat.

Veșnică nemulțumită, aceasta cere mereu demisia celor care nu-i fac  pe plac. Acum, în vizorul știristei a intrat noua conducere, mai precis noul producător executiv, Gabriela Baiardi,  pe care, susține ea, l-ar fi impus în instituție și care nu reușește să pună în aplicare planul de răzbunare al divei. 

Iar disperarea acesteia atinge cote alarmante, zi după zi. Din surse apropiate conducerii studioului ieșean am aflat că, recent, jurnalista ar fi fost chemată în judecată şi de o instituţie de cultură din Botoşani pentru afirmaţiile calomnioase  dintr-un material difuzat de TVR Iaşi.

Trist, pentru că imaginea TVR se prăbușește, sub privirile nepăsătoare ale unei conduceri total neinspirate, lipsite de atitudine, care preferă să protejeze anumite persoane și interese obscure, oferind instituția, pe tavă, cu zâmbete și temenele, politicului.

Cât privește ratingul… abia aici rușinea devine imposibil de suportat. E un zero, cu alți câțiva de zero, după virgulă… Și nu e chiar începutul sfârșitului. E chiar sfârșitul!

TVR Zero Iași a dispărut cu adevărat. Au rămas doar scandalurile. Multe, din ce în ce mai mai mari și mai periculoase pentru televiziunea națională publică, instituție care se confruntă, la rândul său, cu o criză fără precedent.

Diana MITREA

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *