Un deținut din Iași a reușit să scoată din Penitenciar peste 100 monede medievale!

* acesta a descoperit tezaurul la punctul de lucru Palas II, a introdus monedele în Penitenciar, apoi i le-a plasat iubitei sale, la vizită * aceasta le-a valorificat cu 1.750 euro şi 21.000 lei, însă norocul n-a ținut prea mult * acum, ambii sunt inculpaţi pentru furt calificat

Încarcerat în Penitenciarul Iaşi, după o condamnare a 10 ani de închisoare, pentru tentativă de omor calificat, Florin Pricop din Podu Iloaiei părea să-şi fi schimbat radical comportamentul, a spus că regretă fapta comisă şi că se va îndrepta. Ca atare, a beneficiat de un regim deschis de detenţie, putând ieşi la muncă.

Aşa a ajuns el să lucreze la şantierul Palas II, lângă Şcoala „Gheorghe Asachi”, unde decopertând terenul, cu târnăcopul. În una din zilele începutului de decembrie din anul trecut, târnăcopul lui Pricop a scos la iveală un adevărat tezaur. 103 monede medievale din argint. În loc să anunţe autorităţile, Pricop a ascuns averea sub haine, apoi, revenit în penitenciar, şi-a contactat iubita, Ioana Cataramă, spunându-i tinerei să vină de urgenţă în vizită la el. Ioana s-a conformat, a avut norocul să obţină o vizită intimă, deţinutul i-a dat monedele, ea urmând a se ocupa de valorificarea lor. A izbutit să iasă nedibuită şi a vândut tezaurul unor suceveni. Suma încasată: 1.750 euro şi 21.000 lei.

Cumpărătorii au fost prinşi la un control de rutină al poliţiei, au spus de unde au achiziţionat monedele şi pentru cât, pe 14 decembrie a avut loc percheziţia domiciliară, banii fiind ridicaţi şi depuşi la camera de corpuri delicte. Mai departe, investigatorii au solicitat magistraţilor de la Judecătoria Iaşi luarea măsurii sechestrului asigurător luat asupra celor 1.750 euro şi 21.000 lei, găsiţi în locuinţa Ioanei.

Chiar înainte de Crăciun, judecătorii au fost de acord cu propunerea procurorului de caz şi au menţinut această măsură asiguratorie.

Ioana şi Florin sunt deja inculpaţi pentru furt calificat, următorul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 12 ianuarie 2013.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *