Ucrainenii își găsesc cu greu un loc de muncă la Iași

* doar 20 de cetățeni ucraineni s-au angajat prin intermediul AJOFM Iași, în meserii precum ajutor bucătar, maseur, cameristă hotel, antrenor de fitness, pedagog școlar, muncitor necalificat, femeie de serviciu * cei mai mulți cetățeni ucraineni refugiați înregistrați în evidenţele AJOFM se găsesc în București (339), Suceava (129), Maramureș (112)

La 1 martie 2023, doar 44 de cetățeni ucraineni erau în evidența AJOFM Iași ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Mai puțin de jumătate au reușit să se angajeze până acum. „20 de persoane au reușit să se încadreze în diverse meserii solicitate pe piața muncii ieșene, cum ar fi cea de bucătar, ajutor bucătar, maseur, operator CNC, programator, coafor, ospătar, tapițer, cameristă hotel, antrenor de fitness, pedagog școlar, analist, muncitor necalificat, femeie de serviciu. Domeniile de activitate în care s-au angajat cele mai multe persoane sunt serviciile și industria”, susține Gabriela Vasilache, director executiv al AJOFM Iași.

Cei mai mulți cetățeni ucraineni refugiați înregistrați în evidenţele AJOFM se găsesc în București (339), Suceava (129), Maramureș (112), Arad (106), Galați (104), Bihor (89), Timiș (83).

786 cetățeni ucraineni au fost încadrați pe piața muncii ca urmare a serviciilor de ocupare oferite de ANOFM, până la 1 martie 2023.

343 de angajatori și-au arătat disponibilitatea de a încadra în muncă cetățeni ucraineni, declarând 4.479 locuri de muncă vacante disponibile și pentru aceste persoane.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *