Rectorul UAIC se va alege dintre profesorii Tudorel Toader și Liviu Maha

După primul tur de scrutin al alegerilor pentru funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, desfășurat marți, 12 martie, prof. univ. dr Tudorel Toader și prof. univ. dr Liviu Maha au obținut cele mai multe voturi, astfel încât aceștia se vor întâlni în turul al doilea, pentru desemnarea unui câștigător. Următorul tur al alegerilor se va desfășura la data de 18 martie.

Au participat la vot 733 persoane (cadre didactice și de cercetare, titulari ai UAIC, dar și reprezentanți ai studenților), din totalul de 844 (86,8%), turul al doilea fiind programat la data de 18 martie.

Cele 733 de voturi s-au împărțit astfel: prof.univ.dr.Liviu Maha – 222 voturi, prof.univ. dr Tudorel Toader – 191 voturi, prof.univ.dr. Mihaela Onofrei – 128, prof.univ.dr. Gabriel Claudiu Mursa – 121, prof.univ.dr Tudor Luchian – 44, conf.univ.dr. Adrian Muraru – 15 11 voturi au fost anulate.

Dacă nu se întrunește majoritatea simplă, se organizează un al treilea tur de alegeri, la data de 21 martie, fiind ales rector candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi din numărul total de voturi exprimate, indiferent de numărul participanților cu drept de vot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *