Iași, între cele mai sigure orașe din lume!

* evaluarea a fost făcută de una dintre cele mai importante platforme care oferă date despre calitatea vieţii şi rata criminalităţii la nivel global * printre cei mai importanţi factori luaţi în considerare pentru determinarea gradului de siguranţă se află nivelul infracţionalităţii, nivelul de îngrijorare privind agresiunile fizice şi verbale, atacurile armate sau vandalismul, nivelul de îngrijorare privind agresiuni generate de diferenţele rasiale, etnice, religioase sau de gen

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a nunţat, luni, 3 aprilie 2023, că cinci oraşe din România sunt în topul celor mai sigure locuri din lume, clasamentul fiind realizat de o importantă platformă, pe baza datelor transmise de contributori. Cluj-Napoca este primul dintre cele cinci oraşe, pe locul 23, urmat de Timişoara, Braşov, Bucureşti şi Iaşi. „Reflectă percepţia persoanelor care au decis să contribuie cu date şi informaţii la baza de date”, a transmis Bode.

„Cinci oraşe din România, în topul celor mai sigure locuri din lume! Am fost bucuros să aflu că oraşele Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov, Bucureşti şi Iaşi sunt în topul celor mai sigure locuri din lume, potrivit evaluării uneia dintre cele mai importante platforme care oferă date despre calitatea vieţii şi rata criminalităţii la nivel global”, a transmis, luni, ministrul Lucian Bode.

Conform acestui top, Cluj-Napoca este cel mai sigur oraş din România, aflându-se pe poziţia 23, fiind urmat de Timişoara – poziţia 32, Braşov – poziţia 54 şi de Bucureşti şi Iaşi, pe locurile 67, respectiv 84.

„Clasamentul reflectă percepţia persoanelor care au decis să contribuie cu date şi informaţii la baza de date a platformei, printre cei mai importanţi factori luaţi în considerare pentru determinarea gradului de siguranţă al oraşelor fiind nivelul infracţionalităţii, nivelul de îngrijorare privind agresiunile fizice şi verbale, atacurile armate sau vandalismul, nivelul de îngrijorare privind agresiuni generate de diferenţele rasiale, etnice, religioase sau de gen”, a mai afirmat ministrul de Interne.

Lucian Bode a precizat că, alături de alte mari oraşe din lume, precum Zurich (Elveţia), Quebec City (Canada), Haga (Olanda) sau Munchen (Germania) „cele cinci oraşe din România au trecut cu brio testul încrederii, ţara noastră dovedind, încă o dată, că este un stat modern, adaptat nevoilor de siguranţă ale cetăţenilor săi, dar şi ai altor state, care ar putea alege să vină aici fie în scop turistic, fie pentru a munci”.

Ministrul a precizat că ”această performanţă trebuie, însă, să fie susţinută cu o mobilizare permanentă, cu vigilenţă şi implicare, pentru a fi tot timpul cu un pas înaintea inventivităţii infractorilor”. „Prin activitatea structurilor sale, Ministerul Afacerilor Interne rămâne ferm angajat în îndeplinirea obiectivelor asumate, astfel încât România să fie un pilon de siguranţă la nivel regional, iar acest lucru să fie resimţit de fiecare cetăţean. Este o mândrie să fim în acest clasament, dar şi o responsabilitate de a menţine şi chiar de a îmbunătăţi poziţiile ocupate de oraşele României, iar pentru aceasta este nevoie ca, dincolo de efortul consistent al instituţiilor statului, fiecare palier al societăţii să contribuie activ şi cu bună credinţă la menţinerea climatului de siguranţă în comunităţile din care fac parte”, a mai afirmat ministrul de Interne.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *