Patru curse rerutate, din cauza problemelor tehnice de la Aeroportul din Iași

Din cauza unei probleme tehnice temporare a ILS (Instrument Landing System), trei curse de avion pentru Iași au fost rerutate, marți, 4 aprilie, pe Aeroportul Suceava, iar cursa Iași-Milano a ajuns la București. Cursele au fost redirecționate din cauza condițiilor meteo nefavorabile, respectiv din cauza vizibilității scăzute.

Este vorba despre cursele Wizz Air de la Bruxelles și Londra și cursa Tarom de la București. De menționat este că o cursă Ryanair de la Milano spre Iași a fost rerutată la București.

„Din cauza unei probleme tehnice temporare a ILS (Instrument Landing System), fără de care nu se poate opera în siguranță în condiții de vreme rea, au fost afectate următoarele zboruri pe Sosiri: 13.15 Wizz / Carleroi – rerutat la Suceava, 13.40 Ryanair / Bergamo – rerutat pe Otopeni, ulterior s-a întors la Iași, dar a ratat aterizarea (cel mai probabil din cauza plafonului jos) și pilotul a decis să se întoarcă la Bergamo (fără pasageri); 13.55 Wizz / Luton – rerutat la Suceava; 14.00 Tarom/ Otopeni – rerutat la Suceava, dar s-a întors la scurt timp la Iași și a decolat fără probleme spre Otopeni”, a transmis, printr-un comunicat de presă, conducerea Aeroportului Internațional Iași.

Companiile aeriene au trimis autocare la Suceava pentru a prelua pasagerii. „În astfel de cazuri, unde siguranța este întotdeauna pe primul loc, reamintim tuturor pasagerilor că hotărârea anulării, reprogramării sau devierii unui zbor pe alt aeroport aparține strict companiei aeriene, personalul aeroportuar neavând vreun rol în asemenea decizii”, a transmis Aeroportul Suceava.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *