Iașul nu va avea Sală Polivalentă în următorii trei ani!

* după patru luni de întârziere, viitoarea Sală Polivalentă a primit avizele de la Mediu şi Autoritatea Aeronautică * după eliberarea autorizația de construire, urmează obținerea finanțării și organizarea licitației pentru lucrări, care vor dura minim 3 ani!

Primarul Mihai Chirica a anunţat luni, 3 aprilie 2023, că Autoritatea Aeronautică Civilă Română a trimis avizul necesar pentru eliberarea autorizației de construire a Sălii Polivalente „Regina Maria”!  Era al doilea aviz necesar în demersul municipalităţii, după cel de la Agenția pentru Protecția Mediului Iași, eliberat în urmă cu două săptămâni. Cele două avizări vin după luni bune de aşteptare. Viceprimarul Daniel Juravle era încrezător că documentele pot fi obținute până la jumătatea lunii decembrie 2022, însă cum de-abia în luna martie a fost eliberat avizul de la Mediu, întregul proiect nu a putut intra în analiza Comisiei tehnico-economice a Companiei Naționale de Investiții în luna ianuarie 2023, aşa cum se anunţa iniţial.

Până în prezent, Primăria Iaşi a finalizat și a trimis Companiei Naționale de Investiții SA studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de execuție (faza DTAC, DTOE, PTh și DDE), Planul Urbanistic Zonal pentru Moara de Vânt – Podgoria Copou, certificatul de urbanism, avizul de mediu și alte documente prevăzute de lege. „După ce vom elibera autorizația de construire urmează obținerea finanțării, organizarea licitației pentru lucrări și începerea lucrărilor”, mai spune Chirica.

Noua sală polivalentă va fi construită în zona Moara de Vânt, în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgență.

Iniţial, investiţia în noua Sală Polivalentă a fost estimată la 213 milioane lei, însă, odată cu revizuirea proiectului, costurile au crescut cu până la 60%, respectiv până la suma de 340 milioane lei (fără TVA). Dacă lucrurile vor decurge normal, în trei ani Iaşul ar putea avea cea mai frumoasă sală de sport din întreaga Moldova. „Nu văd sala finalizată mai devreme de 2025-2026. Atenţie, nu este doar o sală, este un complex sportiv, zone de antrenament, cu terenuri exterioare, care se întinde pe 27 de hectare”, a punctat primarul Iaşului.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *