Victorie la Clasa A1 și locul secund în clasamentul general Rally2 pentru Matei Ghiban și Octavian Bostan

Duminică s-a încheiat Raliul Iașului, a VII-a etapă a Campionatului Național de Raliuri. Echipajul ieșean format din Matei Ghiban (19 ani) și Octavian Bostan (34 ani) a obținut victoria la clasa A1 și locul secund în clasamentul general Rally2, fiind cel mai bun rezultat de până acum.

Matei și Octavian formeaza un echipaj de raliu abia de anul trecut, iar aceasta este prima lor participare la Raliul Iașului. Ei concurează pe o mașină Dacia Logan, sunt îndrumați de cunoscutul campion Vali Porcișteanu și susținuți financiar de Dacia Finance, Euro-Motor, Flamicom și Auto Europa.  „Este destul de emoționat pentru mine să revin pe străzile Iașului, după optsprezece ani, la volanul unei mașini de raliu. La Iași s-a născut pasiunea mea, odată cu mine. De când mă știu sunt pasionat de mașini”, își amintește Matei Ghiban.

Chiar dacă s-a mutat din Iași și a devenit pilot de karting și slalom paralel la Pitești, pasul către raliuri l-a legat din nou pe Matei de orașul său natal. După ce a obținut de două ori titlul de vicecampion național de juniori la slalom paralel, pentru a trece la raliu îi trebuia un copilot. Întâmplarea, dacă întâmplare a fost, i-a adus în dreapta tot un ieșean, pe Octavian Bostan (34 de ani), copilot cu state mai vechi. „Nu îl cunoșteam pe Octavian, ne-am găsit întâmplător împreună în proiectul pilotdecurse.ro by Vali Porcișteanu. Când am aflat că e copilot l-am întrebat dacă vrea să meargă cu mine, a zis da, și așa s-a format acest echipaj, zic eu, ieșeano – ieșean”, dezvăluie Matei Ghiban.

Octavian Bostan este pentru a patra oară la Raliul Iașului, iar experiența lui pe macadamul ieșean este ca un bonus pentru echipajul 195, numărul de concurs pe care îl poartă cei doi. „De anul trecut formăm împreună un echipaj și progresăm etapă cu etapă. Am început să ne cunoaștem destul de bine unul pe altul, să ne simțim ca un tot în mașina de concurs, dar mai avem de învățat, de construit. Cred ca este un avantaj faptul că suntem din același oraș, avem ceva care ne leagă și dincolo de curse, iar asta crește sentimentul de echipă din mașina de concurs”, susține Octavian.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *