O ieșeancă a primit inima unei tinere de 17 ani!

O operație de transplant cardiac s-a desfășurat duminică, 4 septembrie, la Târgu Mureș. Donatorul este o tânără de 17 ani, iar beneficiarul o femeie de 53 de ani, din Iași.

Cordul a ajuns duminică la ora 9.00 pe aeroportul din Tg.Mureș fiind transportat cu un avion militar de la București.

Donatorul este o tânara de 17 ani, aflată în moarte cerebrala la Spitalul Universitar București, iar beneficiar  o femeie de 53 ani, din judetul Iași, în stadiu avansat de insuficiență cardiacă.

Prelevarea s-a efectuat duminică dimineața la Spitalul Univesitar București de către o echipă de chirurgi din Institutul de Boli Cardiovasculare Tg. Mureș.

Intervenţia de transplant a fost făcută la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare din Târgu Mureș de o echipă de medici condusă de profesorul Horaţiu Suciu. „La Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș am reușit două transplanturi de cord, în mai puțin de o săptămànă. Sute de alți oameni sunt în așteptarea unui transplant, ca ultimă șansă la viață. Ei au nevoie de noi. De fiecare dintre noi. Se spune că sufletul călătoreşte spre inima oamenilor, iar trupul călătoreşte spre inima pământului. Sunt și momente, ca cel de miercuri și ca cel de astăzi, în care lacrimile pot însenina inimi. Să fim cu toții sănătoși!”, a spus dr. Horaţiu Suciu la ieşirea din sala de operaţii.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *