Vaccinarea antigripală începe, la Iași, după 7 octombrie

Imunizările vor fi făcute în cabinetele medicilor de familie. Sunt 87.573 persoane în risc şi 51.585 doze de vaccin distribuite până acum.

Direcţia de Sănătate Publică a anunţat că prima tranşă de vaccin antigripal, constând în 51.585 doze de Influvac tetra, a ajuns la Iaşi. În perioada următoare Ministerul Sănătății va repartiza și restul dozelor de vaccin antigripal solicitate.

Pentru sezonul rece 2022-2023, DSP Iași a catagrafiat 87.573 persoane, considerate cu risc ridicat de îmbolnăvire și care doresc să se vaccineze antigripal.

În această primă etapă, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a distribuit aproximativ 7500 de  doze pentru imunizarea împotriva gripei de sezon a medicilor şi personalul care lucrează în spitale cât și din unitățile sanitare ambulatorii, salariați din centre de plasament, azile de bătrâni și unități de bolnavi cronici.

Tot în această etapă beneficiază de imunizare şi persoane, adulți și copii, rezidente în instituții de ocrotire socială precum și persoane care acordă asistența medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt.

De asemenea, în perioada 3-7 octombrie, Direcția de Sănătate Publică Iaşi va distribui medicilor de familie restul dozelor de vaccin antigripal, destinate celorlalte categorii beneficiare ale campaniei. Este vorba de persoane cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 64 ani, în evidență cu afecțiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, neurologice, diabet zaharat, obezitate, astm sau cu virusul imunodeficienței umane; copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni – 59 luni; gravide; persoane cu vârsta peste 65 de ani.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *