Telefonul mobil a trădat-o pe o șoferiță urcată la volan drogată și fără carnet

* aparatul drugtest a indicat valori pozitive la două substanțe psiho-active * femeia avea permisul de conducere suspendat

Miercuri seară, o tânără care urca Șoseaua Bârnova la volanul unui autoturism a atras rapid atenția polițiștilor aflați în zonă. Și n-a fost pentru marca sau modelul vehiculului, nici a vitezei excesive.. nici măcar pentru vreo șicanare în trafic, ci pentru banalul telefon mobil lipit de ureche!

Trasă pe dreapta, oamenii legii au realizat imediat că au de a face cu un caz mai special, din cauza poziției adoptate de conducătoarea auto în cadrul discuțiilor. Ușor amețită și depășită total de situație, tânăra n-a avut ce să le prezinte polițiștilor la controlul documentelor, însă a devenit total impacientă când i s-a explicat că aparatul scos în grabă de agenți e un drugtest modelul 5000 Drager. N-a avut încotro, însă, și s-a lăsat pe mâna legii, aparatul indicând valori pozitive la două substanțe psiho-active, pentru care se recomandau analize de laborator.

„Tânăra a fost condusă la IML Iași, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea determinării prezenței/absenței în organism a substanțelor psihoactive.  De asemenea, din verificările efectuate în bazele de date, a rezultat faptul că femeia are permisul de conducere suspendat”, au transmis cei de la IPJ Iași, precizând că polițiștii Secției nr. 5 Poliție Iași efectuează cercetări în acest dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui auto fără permis de conducere.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *