Ieșenii vor plăti cu 80 la sută mai mult la încălzire!

* municipalitatea a solicitat un preţ de 690 lei per gigacalorie fără TVA pentru a se putea acoperi costurile de producţie

Conform Hotărârii Guvernului nr. 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, căldura va fi distribuită în apartamente atunci când afară se vor înregistra +10 grade Celsius sau mai puțin, timp de trei zile consecutive.

La Iași, distribuirea de agent termic de va face cu o săptămână mai târziu decât anul trecut, în această noapte.

Municipalitatea a solicitat deja la  Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei  (ANRE) avizarea noilor tarife, așteptând documentaţia necesaară modificărilor.

A fost solicitat un preţ de 690 lei per gigacalorie fără TVA pentru a se putea acoperi costurile de producţie, spun reprezenttanții Primăriei.

În acest moment, ieşenii achită 245 lei/gcal, Primăria subvenţionând diferenţa până la 385 lei pentru fiecare gigacalorie vândută populaţiei.

În conformitate cu noile tarife, ieşenii ar putea plăti cu până la 200 de lei în plus per gigacalorie. „

„Prognozăm o scumpire, destul de mare, cu aproape 300 de lei, având în vedere creșterile la combustibil din iarna precedentă. Nu vom duce creșterea către populație în totalitate pentru că așa e și normal și o să creștem și subvenția”, a spus, zilele trecute, primarul Mihai Chirica.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *