Breaking
vin. mai 24th, 2024

* numărul 2 din Vatican, cardinalul Pietro Parolin, se va afla la Iaşi în perioada 18-19 mai și va celebra Sfânta Liturghie din Ziua Tineretului la nivel diecezan, organizată cu ocazia împlinirii a 10 ani de la ridicarea la cinstea altarelor a episcopului martir Anton Durcovici * la eveniment sunt aşteptaţi peste 2.000 de tineri

Cardinalul Parolin va celebra Sfânta Liturghie din Ziua Tineretului la nivel diecezan, sâmbătă, 18 mai, organizată cu ocazia împlinirii a 10 ani de la ridicarea la cinstea altarelor a episcopului martir Anton Durcovici.

Celebrarea va avea loc în Catedrala „Sfânta Fecioară Maria, Regină” din Iaşi, la ora 11.30. La celebrare vor fi prezenţi PS Iosif Păuleţ, episcop de Iaşi, PS Petru Sescu, episcop auxiliar, PS Petru Gherghel, episcop emerit, precum şi ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, şi ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop emerit.

La eveniment sunt aşteptaţi peste 2.000 de tineri din întreaga dieceză. „Cu ocazia comemorării a 10 ani de la ridicarea la cinstea altarelor a episcopului martir Anton Durcovici, Dieceza de Iaşi organizează mai multe evenimente în perioada 16-19 mai care vor marca mai multe sărbători: 10 ani de la beatificarea episcopului martir Anton Durcovici, 140 de ani de la înfiinţarea Diecezei de Iaşi, 5 ani de la vizita Papei Francisc la Iaşi şi 25 de ani de la vizita istorică a Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea la Bucureşti. Evenimentul central care va marca toate aceste sărbători va fi Ziua Tineretului la nivel diecezan care se va desfăşura sâmbătă, 18 mai, la Catedrala Sfânta Fecioară Maria, Regină din Iaşi. La această sărbătoare va fi prezent şi Eminenţa sa, cardinalul Pietro Parolin, Secretar de Stat al Sanctităţii sale Papa Francisc, care va prezida Sfânta Liturghie de la ora 11.30 în catedrala ieşeană. După-amiaza, în timpul festivalului tinerilor, cardinalul Parolin se va întâlni personal cu aceştia”, spune preotul Adrian Blăjuţă, purtătorul de cuvânt al Diecezei de Iaşi.

Înaltul oficial al Bisericii Catolice şi al Vaticanului va vizita Centrul pentru vârstnici şi cel pentru persoane cu nevoi speciale coordonate de Congregaţia „Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providenţe” şi, respectiv, de Congregaţia „Slujitorii Carităţii” – Opera Don Guanella din Iaşi, îl va întâlni pe IPS Teofan, Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei, şi îşi va încheia vizita în Dieceza de Iaşi duminică, 19 mai, după celebrarea Sfintei Liturghii cu toţi seminariştii din Dieceza de Iaşi în capela Institutului Teologic Romano-Catolic „Sfântul Iosif” de pe Copou, la ora 10.

Sabina PANCU

Related Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *