O nouă minune la Spitalul de Copii „Sf.Maria” din Iași

Surgeon Cutting Cartilages Section During Rhinoplasty Surgery

După 15 ore de muncă, uneori „pe muchie de cuțit”, echipa de medici plasticieni de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași, condusă de medicul Sidonia Susanu, a replantat piciorul amputat de tren unui adolescent de 15 ani, în urma unui accident feroviar cumplit petrecut marți, la Vatra Dornei.

„Pacientul a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică cu diagnosticul de politraumatism prin accident rutier, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng nivel treime proximală gambă, traumatism craniocerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplat, fracturi de coaste 7-9, hemotorax, ruptură de splină cu hemoperitoneu. Pentru leziunile cranio- cerebrale si toracice s-a optat pentru tratament conservator, i s-a facut splenectomie (efectuata de colegii de la chirurgie pediatrică). Gamba amputată a fost replantată. Momentan, copilul se află în serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabilă”, a declarat Sidonia Susanu, șef Secția Chirurgie Plastică, Microchirurgie reconstructivă din cadrul Spitalul de Copii Iași.

Când a ajuns la spital, băiatul se afla în stare gravă.

Accidentul a avut loc marți dimineața, la câțiva metri de Gara Vatra Dornei Băi, la pasajul pietonal de trecere peste calea ferată. Elevul în vârstă de 15 ani, despre care martorii spun că ar fi avut căști în urechi, nu a observat trenul și a fost lovit în plin.

Primăria Municipiului Vatra Dornei, împreună cu Spitalul Municipal Vatra Dornei și Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava, va organiza mâine, 19 ianuarie 2023, începând cu ora 9:00, în clădirea administrativă a Spitalului Municipal Vatra Dornei, un punct de recoltare de sânge pentru asigurarea stocurilor de sânge necesare intervențiilor chirurgicale la care va fi supus adolescentul.

Sabina PANCUU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *