Magistrații ieșeni au abandonat greva!

În Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Iaşi a fost decisă suspendarea grevei. Începând de azi, magistraţii îşi reiau activitatea de judecată în toate cauzele de la nivelul acestei instanţei.

„Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului lași, întrunită în ședinta din data de 6 septembrie, având pe ordinea de zi reevaluarea formei de protest adoptată din data de 20 iunie și continuată din data de 30 iunie, cu majoritate de voturi, a hotărât suspendarea, începand cu data de 7 septembrie, a formei de protest. În consecință, din data de 7 septembrie, va fi reluată activitatea de judecată în toate cauzele de la nivelul acestei instanţe, a transmis judecătoare Elena Raluca Isepciuc, purtator de cuvânt al Tribunalului Iaşi.

Prin această formă de protest, magistraţii şi-au declarat nemulţumirea faţă de faptul că „autoritatea legislativă și autoritatea executivă au adoptat modificările la statutul judecătorilor și procurorilor, fără să țină cont de observațiile formulate de Consiliul Superior al Magistraturii, de punctele de vedere exprimate de adunările generale ale judecătorilor, precum și de asociațiile profesionale ale magistraților legal constituite” .

Drept urmare, din iunie şi până astăzi, pe perioada protestului, magistraţii au recurs la amânarea cauzelor, inclusiv amânarea procedurii verificării şi regularizării cererilor și amânarea pronunțării cauzelor. Ei au făcut şi câteva excepţii în privinţa unor cauze de natură civilă sau penală.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *