CJ Iași scoate „cărăușii” de peste Prut din Aeroport!

* pentru a opri staționarea transportatorilor nelicențiați din Republica Moldova în terminale va fi solicitată suplimentarea forțelor de ordine în aeroport, dar și pregătirea unui nou regulament privind accesul persoanelor

Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, s-a întâlnit ieri cu directorul general al Aeroporrtului Internațional Iași, Romeo Vatră, precum și cu reprezentanți ai firmei de pază și ai structurilor MAI pentru a analiza o situație semnalată de numeroși pasageri care tranzitează aeroportul.

Întâlnirea a avut ca subiect principal al discuțiilor prezența transportatorilor nelicențiați din Republica Moldova în perimetrul terminalelor, prezență care periclitează buna desfășurare a activității și tranzitarea aerogării. „Creșterea semnificativă a numărului de pasageri pe Aeroportul Iași este, pe cât de îmbucurătoare, pe atât de generatoare de provocări. Prioritatea noastră este confortul și serviciile de calitate oferite călătorilor, iar asta include și transportul în siguranță a pasagerilor din Republica Moldova, însă nu putem permite ca aeroportul să se transforme într-un spațiu nesigur pentru restul de sute de mii de pasageri. Atât echipa de la aeroport, cât și autoritățile locale au luat diferite măsuri pentru reducerea acestui „fenomen”, dar fără rezultate concrete și chiar nu mai putem tolera această situație care nu este demnă de un aeroport modern. Nu vreau să punem în pericol siguranța celorlalți pasageri sau să le creăm disconfort”, a declarat președintele CJ, Costel Alexe.

În urma discuțiilor s-a convenit luarea tuturor măsurilor necesare pentru a opri staționarea transportatorilor nelicențiați din Republica Moldova în terminale. Pentru asta, va fi solicitată suplimentarea forțelor de ordine în aeroport, dar și pregătirea unui nou regulament privind accesul persoanelor, astfel încât autoritățile să poată interveni și să aplice sancțiuni celor care nu respectă legea și regulamentul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *