La Sărbătorile Iașului vor cânta Gheorghe Turda, Delia, Ştefan Bănică, Holograf, Arsenium…

În data de 15 octombrie, în Piața Palatului Culturii va fi organizat un concert de muzică populară românească intitulat „Iașul în sărbătoare”, urmat de spectacolul omagial „Încoronarea Regelui 100”, dedicat centenarului încoronării Regelui Ferdinand I al României și Reginei Maria a României. Este evenimentul care va costa cei mai mulţi bani din bugetul propus de municipalitate (567.000 lei fără TVA)…

Primul concert, cel dedicat folclorului, îi are în prin plan pe Gheorghe Turda, Ioan Paladi, Tudor Ungureanu şi ansamblul etno-folcloric Ştefan Vodă, care vor susţine recitaluri de 40 de minute fiecare.

Apoi, vor urca pe scenă Ioana Căpraru, Ilie Caraş şi Ştefan Pintilii, cu recitaluri de 30 de minute.

Şi spectacolul omagial „Încoronarea Regelui 100” reuneşte artişti de top. Este vorba de Delia, Ştefan Bănică, Holograf, Ovidiu Lipăn Ţăndărică, Nancy Brandes, Mircea Baniciu, Mario Fresh şi Arsenium (recitaluri de minim 45 de minute fiecare), A-Mill şi Yanis Pavel (recitaluri de 20 de minute). Spectacolul va fi prezentat de Dan Negru şi Anca Mazilu.

De asemenea, în cursul serii de 15 octombrie va fi organizat și tradiționalul foc de artificii. Vor fi trase 2.000 de lovituri, care se vor ridica până la 130 de metri. Durata artificiilor este de minim 8 minute.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *