„Lotul Voluntari” – În week-end vor intra în Iași 110 autocare cu pelerini!

În noaptea de 7 spre 8 octombrie se așteaptă la Iași cel mai mare număr de pelerini – 110 autocare cu pelerini din Voluntari. „Ne dorim ca atât pelerinii cât şi cetăţenii municipiului Iaşi să înţeleagă în aceste zile că oraşul va fi tot mai aglomerat. Alături de Poliţia Rutieră şi celelalte structuri MAI vom căuta toate soluţiile în aşa fel încât viaţa de zi cu zi să fie tot mai puţin afectată iar cei care vor să participe la Sărbătorile Iaşilor să poată să fie în soguranţă”, a declarat prefectul Iașului, Bogdan Cojocaru.

Jandarmii din Bacău urmează să ajungă în Iaşi cu o zi înainte ca racla cu moaştele Sfintei Parascheva să fie scoasă din Catedrala Mitropolitană şi depusă în baldachinul special amenajat în Curtea Mitropolitană. „În acest an, misiunea la care Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău participă împreună cu Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Iaşi şi are în sprijin structurile Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi desfăşurăm începând cu data de 8 octombrie, când începe pelerinajul, dar prezenţa va fi începând cu data de 7 octombrie, orele 22. Vom rămâne în municipiul Iaşi cu forţele necesare astfel încât să asigurăm toate condiţiile participanţilor până când Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, funcţie de fluxul de afluire, va decide să redepună racla Sfintei în Catedrala Mitropolitană”, a spus colonelul Ion Sandu, şeful Grupării Mobile de Jandarmi de la Bacău.

În acest an nu vor mai fi restricțiile sanitare și se va acționa conform scenariilor de dinainte de pandemia de COVID-19.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *