Fratele fostului ministru Adomniței a murit într-un accident aviatic, în județul Suceava

Arhitectul sucevean Bogdan Adomniței (42 de ani), fratele fostului ministru al Educației și fost președinte al Consiliului Județean Iași, Cristian Adomniței, și-a pierdut viața într-un accident aviatic, duminică după amiază, în în satul Hurjuieni, comuna Gălănești, județul Suceava.

Avionul aparținea lui Bogdan Adomniței, fiind achiziționat în luna august, pentru a se școli și a obține brevet de pilot. Alături de Adomniței, în accident și-a pierdut viața locotenent comandor în rezervă și instructor de zbor Marcel Iliese (58 de ani), bucureștean de zeci de ani, dar originar din comuna suceveană Arbore și care se stabilise în ultima vreme la Ipotești.

Avionul decolase de pe aerodromul din Frătăuți, iar accidentul a fost anunțat la secția de Poliție din Gălănești de un localnic..

Pompierii militari au intervenit cu o autospecială de stingere și două ambulanțe, însă, din nefericire, nu s-a mai putut face nimic, cele două persoane decedând la impactul cu solul.

În ultimii 6 ani, în România s-au produs peste 10 accidente aviatice în care au fost implicate avioane de mici dimensiuni.

Sabina PANCU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *