Chirica și Alexe au primit girul PNL pentru a se prezenta în alegeri

PNL intră oficial în campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare. BPJ PNL a validat 90 din cele 98 de candidaturi între care CJ, municipiile Iași, Pașcani, orașe și comune. PNL Iași nu va face alianțe locale cu PSD.

Cel puțin asta au transmis liberalii ieșeni, prin intermediul unui comunicat de presă.

„Partidul Național Liberal (PNL) Iași este în proces de finalizare a candidaților pentru alegerile locale, anunțând deja candidaturi pentru 90 din cele 98 dintre primăriile din județul Iași, precum și pentru mandatele de președinte al Consiliului Județean Iași, în persoana actualului președinte Costel Alexe, respectiv pentru mandatul de primar al municipiului Iași, în persoana actualului primar, Mihai Chirica. Decizia a fost confirmată în cadrul ședinței Biroului Politic Județean PNL Iași din acest weekend, marcând un pas important spre continuarea proiectelor de modernizare liberală în regiune. Printre prioritățile PNL se numără susținerea pentru marile proiecte regionale precum Autostrăzile A7 și A8, Spitalul Regional de Urgență, Sala Polivalentă Regina “Maria Iași”, Institutul Regional de Boli Cardiovasculare, cât și cele locale precum sediul nou pentru Opera Națională Română din Iași, reabilitarea Filarmonicii de Stat Moldova” Iași, modernizarea infrastructurii județene, dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare, extinderea accesului la gaze, construcția de noi facilități medicale și investițiile în educație.

La nivelul municipiului Iași, fonduri în valoare de peste 66 milioane euro au fost investite în modernizarea transportului public prin achiziția unui număr de 32 de tramvaie noi. Alte 66 milioane lei reprezintă fonduri atrase pentru achiziția unui număr de 20 de autobuze electrice, șase stații de încărcare rapidă și 20 de stații cu încărcare lentă. Totodată, au început lucrările la viitorul depou din Dacia, cu fonduri de 50 de milioane de euro iar Primăria Municipiului Iași va continua, prin fonduri PNRR, să achiziționeze alte 18 tramvaie noi, în valoare de 34 milioane euro.

De asemenea, PNL Iași este pregătit să câștige toate rândurile de alegeri din 2024 în județul Iași, începând cu cele locale și europarlamentare din iunie 2024 și mai apoi alegerile parlamentare și prezidențiale.

Totodată, BPJ al PNL Iași a luat decizia de a candida singur pe liste la alegerile locale, fără alianțe cu PSD Iași. Am demonstrat că, prin forțe proprii, administrația liberală are toate resursele necesare să ducă mai departe planul de dezvoltare al județului Iași început în 2020.

Președintele PNL Iași, Alexandru Muraru, a subliniat angajamentul partidului față de progresele realizate în ultimii aproape patru ani, punctând profesionalismul și rezultatele concrete obținute în beneficiul ieșenilor. Suntem hotărâți să câștigăm alegerile pentru Primăria și Consiliul Județean Iași, precum și în cel puțin 60 de UAT-uri județene, continuând proiectele de dezvoltare începute. Ducem mai departe, astfel, modernizarea și dezvoltarea județului și a municipiului Iași, traversând cea mai bună perioadă din istoria post decembristă a orașului și județului cu investiții istorice și cu valori fără precedent, a afirmat Alexandru Muraru.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *