Cardiologul ieșean Dan Tesloianu, încătușat!

Medicul din Iaşi anchetat în dosarul dispozitivelor medicale prelevate de la persoane decedate a fost arestat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.Medicul cardiolog Dan Tesloianu este acuzat că a montat, încă din 2017, în jur de 238 de astfel de dispozitive, unele fiind prelevate de la persoane decedate, altele fără a se cunoaşte provenienţa, deşi acest lucru este interzis de lege. Procurorii acuză că deşi unele operaţii nu erau necesare, dar medicul a oferit pacienţilor săi medicamente care să le inducă anumite simptome şi să se ajungă astfel la operaţie pentru implantarea stimulatoarelor cardiace.
Dan Tesloianu, cardiolog la Spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, a intrat de mai mult timp în colimatorul procurorilor din cadrul Secţiei de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El a fost reţinut noaptea trecută şi dus la audieri la Bucureşti. Este acuzat de abuz în serviciu, în formă continuată, complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente şi luare de mită.
„Faţă de inculpat s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore şi s-a formulat propunere de arestare preventiva pentru o durată de 30 de zile, care a fost înaintată spre soluţionare Tribunalului Bucureşti”, spun cei de la Parchetul General.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *