Ieşeanul Florin Zalomir, vicecampion olimpic, găsit împușcat în cap

Marele scrimer ieşean Florin Zalomir, campion mondial, european și vicecampion olimpic la Londra, în 2012, a fost găsit împușcat în cap, astăzi, luni, 3 octombrie 2022, în locuința sa din localitatea Otopeni.

Florin Zalomir lucra de 16 ani în Ministerul de Interne, iar de un an de zile era încadrat la Jandarmeria Capitalei. Trecuse prin două divorţuri, care, se pare, l-au afectat psihic. A fost găsit în apartamentul său din Otopeni de o prietenă a celei de-a doua soţii. Era împuşcat în cap, lângă victimă fiind găsită o armă pe care o deţinea cu acte în regulă. Avea doar 41 de ani…

„Astăzi, 3 octombrie, în jurul orei 8:34, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că, într-un imobil din localitatea Otopeni, un bărbat este decedat în locuința sa.

La fața locului, s-au deplasat polițiștii orașului Otopeni pentru efectuarea de activități din competență. „Echipajul medical sosit la fața locului a declarat decesul bărbatului respectiv. A fost anunțat medicul legist din cadrul Serviciului de Medicină Legală Ilfov, pentru efectuarea de activități din competență. Cazul va fi preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, pentru efectuarea de activități din competență, stabilirea cu exactitatea a situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale care se impun”, este comunicatul poliției.

Florin Gelu Zalomir s-a născut în 21 aprilie 1981, la Iași. A practicat scrima de la vârsta de zece ani, la CSS „Unirea” Iași. În 1998 a cucerit o medalie de bronz la Campionatul European de juniori de la Bratislava. S-a clasat pe locul 5 la Campionatul Mondial de cadeți în același an.

În 2006 s-a transferat la CS Dinamo București.

A cucerit de mai multe ori Campionatul Național și Cupa României, iar pe plan internațional a devenit campion european, campion mondial și vicecampion olimpic cu echipa României.

Și-a încheiat cariera de sportiv profesionist în 2012, după Jocurile Olimpice de la Londra, la 31 de ani, conform FRSScrima.ro.

O altă dovadă a faptului că Florin Zalomir era puternic, din punct de vedere psihic, o constituie episodul petrecut în 2003, când, fascinat de uniforma militară, s-a înrolat în Legiunea Străină.  „Am avut ambiţia de a servi în cea mai prestigioasă armată din lume, motiv pentru care, în 2003, m-am dus în Franţa şi, după o lună de teste, am fost acceptat în Legiune”, spunea Florin, al cărui stagiu în Franţa şi în Afganistan s-a întins pe durata a doi ani şi jumătate. A câştigat în jur de 3.300 de euro pe lună. De altfel, din punct de vedere material, Florin Zalomir era un om împlinit. La Jandamerie avea un salariu lunar net de 7.000 de lei, la care se adăugau cei 9.731 de lei primiți lunar din partea statului român sub forma unei rente viagere pe care a solicitat-o în 2012.

Sabina PANCU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *