Un nou dosar penal pentru primarul Iașului!

* Dosarul Cheşcu-Flux a trecut de camera preliminară * începe procesul în care sunt inculpaţi primarul Mihai Chirica şi fostul viceprimar Gabriel Harabagiu

Prin încheierea finală camera preliminară  nr.36 din data de 5 aprilie a.c., Tribunalul Iaşi a respins, ca neîntemeiate, cererile şi excepţiile formulate de inculpaţii din ultramediatizatul dosar Cheşcu-Flux, cel în care procurorii DNA îl acuză pe milionarul din Tătăraşi că ar fi construit şi intabulat ilegal un bloc de nouă etaje, în zona Doi Băieţi.

Conform procurorilor DNA, Cheşcu n-ar fi izbutit acest lucru fără complicitatea fostului viceprimar, Gabriel Harabagiu, a primarului Mihai Chirica, precum şi a funcţionarilor Anca Brânduşescu şi Mariana Popa.

Conform rechizitoriului din data de 12 iulie 2022, în dosarul nr.3/P/2022 al D.N.A. – Serviciul Teritorial Iaşi, la blocul edificat de firma Flux (a familiei Cheșcu) pe strada Vasile Lupu nr. 95G, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) prevedea realizarea unui imobil cu două subsoluri, parter și etaj, iar autorizaţia de construire doar cu subsol+subsol+parter. Ori, acum, ar exista un bloc cu 9 niveluri (subsol, demisol, parter, mezanin, 4 etaje și mansardă). Clădirea are 68 de loturi, unităţi individuale însemnând spaţii de depozitare, garaje, spaţii comerciale, apartamente. Locuinţele nici măcar nu au fost prevăzute în autorizaţia iniţială.

Gabriel Harabagiu e acuzat de fals intelectual, Mihai Chirica de complicitate la fals intelectual şi fals intelectual în formă continuată (două acte materiale), Anca Brânduşescu a fost trimisă în judecată pentru fals intelectual şi abuz în serviciu, iar Mariana Popa pentru abuz în serviciu.

După 16 termene, judecătorul de cameră preliminară a decis că probele administrate de procurori şi efectuarea actelor de urmărire penală sunt legale şi a dispus începerea judecăţii. Urmează a se stabili primul termen al procesului.

Primarul Iașului este cercetat, în acest moment, în patru dosare penale!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *