UAIC, scena celei mai mari bătălii, la admitere: aproape 8 candidați pe loc la Psihologie!

* pentru cele 130 de locuri repartizate în acest an specializării Psihologie din cadrul Facultății de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei s-au înscris 1.016 candidați, înregistrând una dintre cele mai mari concurențe din universitățile românești pentru anul universitar 2023-2024! * în topul specializărilor cu cea mai mare căutare mai figurează Informatica economică din cadrul FEAA, cu 7 candidaţi pe un loc bugetat, dar şi Comunicare şi relaţii publice din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, cu 6,19 candidaţi pe un loc bugetat

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iaşi a înregistrat, în sesiunile de admitere din iulie și septembrie, 20.293 de înscrieri.

Cifra este superioară celei din sesiunea de admitere 2022, când -au depus 19.944 dosare.

În sesiunea din iulie s-au depus 17.514 dosare (14.319 pentru studii de licenţă şi 3.195 pentru studii de master), iar pentru admterea de toamnă, din septembrie 2023, au fost depuse 2.779 de dosare, din care 2,341 au fost pentru studii de licenţă şi 438 pentru studii de master.

Cele mai disputate au fost locurile la specializarea Psihologie, din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde s-a înregistrat o concurenţă de 7,78 candidaţi pe un loc bugetat.

În topul specializărilor cu cea mai mare căutare mai figurează Informatica economică din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, unde au fost 7 candidaţi pe un loc bugetat şi Comunicare şi relaţii publice din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, unde au fost 6,19 candidaţi pe un loc bugetat.

Cele mai căutate programe de master au fost Psihologie clinică şi psihoterapie din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, unde au fost 4 candidaţi pe un loc bugetat, Evaluare clinică, consiliere şi psihoterapie de cuplu şi familie de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei cu 3,68 candidaţi pe un loc bugetat şi Securitate comunitară şi controlul violenţei de la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice – unde au fost 3 candidaţi pe un loc bugetat.

La sesiunea de admitere pentru studii de licenţă din septembrie, specializările cu cea mai mare concurenţă au fost Chimie medicală de la Facultatea de Chimie, cu 5 candidaţi pe un loc bugetat, urmată de Administraţie publică de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, cu 4 candidaţi pe un loc bugetat şi Marketing de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, cu 3 candidaţi pe un loc bugetat.

Programele de master cu cea mai mare căutare au fost Managementul resurselor umane de la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor – 5 candidaţi pe un loc bugetat, Filosofie aplicată şi management cultural de la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice – 4 candidaţi pe un loc bugetat şi Laborator medical de la Facultatea de Biologie – 2,33 candidaţi pe un loc bugetat.

Facultăţile de Drept şi Informatică nu au organizat admitere în luna septembrie, toate locurile fiind ocupate încă din sesiunea din iulie.

În urma redistribuirilor care vor avea loc în perioada următoare, toate locurile bugetate vor fi ocupate la nivel de universitate.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *