La un pas de faliment. Poli Iași recunoaște public dezastrul financiar în care se scaldă

* datoriile clubului sunt de aproximativ 10.5 milioane lei, din care 8.5 milioane lei reprezintă datorii la bugetul statului * restanțele nu mai puteau fi eșalonate din cauza faptului că erau prinse în eșalonarea din anul 2019, iar legea nu permite ca o eșalonare să fie mai lungă de 5 ani

Datoriile acumulate în ultimii 7 ani au determinat conducerea Asociației Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași să solicite deschiderea procedurii de concordat preventiv. „Activitatea clubului se va desfășura în continuare, ca până în acest moment, doar că sub supravegherea unui administrator concordatar. Datoriile clubului nostru sunt de aproximativ 10.5 milioane lei, din care 8.5 milioane lei reprezintă datorii la bugetul statului. Restanțele nu mai puteau fi eșalonate din cauza faptului că erau prinse în eșalonarea din anul 2019, iar legea nu permite ca o eșalonare să fie mai lungă de 5 ani și astfel s-a ajuns la această procedură. Astfel, din dorința de a asigura o stabilitate financiară a clubului și a putea obține în continuare licența pentru Superligă, a fost solicitată declanșarea unei proceduri de concordat preventiv care va putea permite o nouă eșalonare a datoriilor la bugetul statului, pe o perioadă de 4 ani, fără a plăti alte penalități. Activitatea sportivă atât la echipa de seniori din Superligă, cât și la grupele de juniori din Academie și la echipele de fotbal feminin se desfășoară normal. Nu există motive de îngrijorare privind plata drepturilor financiare către foști și actuali jucători, antrenori și alți angajați ai clubului – conform contractelor, precum și către furnizori”, spun cei din conducerea ACSM Politehnica Iași, menționând că fac toate eforturile pentru reechilibrarea din punct de vedere financiar al clubului.

Concordatul Preventiv este o procedură destinată societăților aflate în dificultate, adică acelor societăți care se confruntă cu dificultăți rezultând din orice fel de împrejurare, ce constituie o amenințare reală și serioasă pentru capacitatea viitoare a respectivelor firmei de a-și plăti datoriile la scadență, în lipsa luării unor măsuri adecvate.

Procedura de Concordat setează un cadru procedural care permite suspendarea executărilor silite și restructurarea societății în dificultate pe baza unui plan de restructurare votat de creditorii afectați și omologat de judecătorul-sindic.

Sabina PANCU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *