Un tânăr IT-ist învinge o tumoare cerebrală, după o intervenție chirurgicală de excepție

* povestea pacientului de 37 de ani, IT-ist, care a supraviețuit cu succes unei tumori cerebrale, este un exemplu de curaj, determinare și expertiză medicală * este un adevărat triumf al vieții și o dovadă că cu echipa medicală potrivită și tratamentul adecvat, chiar și cele mai dificile situații pot fi depășite cu succes

Un tânăr în vârstă de 37 de ani, cu o carieră de succes în domeniul IT, a supraviețuit cu succes unei tumori cerebrale, datorită abilităților și expertizei medicilor neurochirurgi care au efectuat o intervenție chirurgicală deosebită.

Pacientula fost diagnosticat cu o tumoare cerebrală periculoasă în urmă cu câteva luni. Confruntându-se cu provocări de sănătate serioase, el și-a pus încrederea în echipa medicală de la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, cunoscut pentru excelența sa în domeniul neurochirurgiei.

Intervenția chirurgicală a fost condusă de conf. univ. dr. Lucian Eva, împreună cu echipa sa de specialiști. Operația a fost extrem de complexă, necesitând abordări chirurgicale inovatoare și tehnologii avansate pentru a îndepărta tumora și a minimiza riscurile pentru pacient.

În prezent, pacientul se recuperează și răspunde pozitiv la tratamentul postoperator prescris.

Tumora cerebrală este o afecțiune gravă și complexă, iar succesul intervenției chirurgicale este rezultatul expertizei medicilor, a tehnologiilor avansate și a voinței de luptă a pacientului. Acest caz reprezintă o sursă de inspirație pentru ceilalți pacienți care se confruntă cu afecțiuni similare și demonstrează progresele extraordinare realizate în domeniul neurochirurgiei.

 

Indiferent de locul în care te afli, întotdeauna există cineva care se confruntă cu dificultăți mai mari decât tine. A fost o experiență mult mai complexă decât mă așteptam inițial, iar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost sentimentul de comunitate” – Răzvan Mihai Apostol, în vârstă de 37 de ani

 

Am început să experimentez niște probleme, la început ușoare, cum ar fi amorțeli, și am decis să merg să fac un control oftalmologic. În timpul examinării fundului de ochi, medicii au observat ceva neobișnuit, ceea ce a dus la investigații mai amănunțite, iar rezultatele au relevat prezența unei formațiuni celulare. Nu am suferit niciodată o lovitură, așadar este clar că aceasta s-a dezvoltat treptat și pe o perioadă lungă de timp. Motivul pentru care nu am avut probleme până acum este faptul că creierul meu s-a adaptat treptat la această prezență. La început, am fost extrem de speriat. A fost greu să accept că mi se întâmplă asta. Cu toate acestea, vestea a fost mai puțin gravă decât ar fi putut fi. Toată echipa medicală a fost exemplară. De la medici, asistente, până la infirmiere, toată lumea a făcut o treabă minunată aici, în spital. Aceștia m-au ajutat chiar și înainte de operație, când eram foarte speriat și mă gândeam cum va fi, cât de dificil și de îndelungat va dura. A fost greu, dar a fost și ușor să trec peste. Domnul profesorul a fost foarte informativ și mi-a oferit toate detaliile necesare pentru a lua o decizie în cunoștință de cauză. Este un profesionist extraordinar, abia aștept să discut din nou cu el și să-i mulțumesc pentru tot ajutorul acordat. Unul dintre factorii care m-au ajutat să mă pregătesc pentru această intervenție a fost să întâlnesc și alți pacienți, unii cu probleme mai grave. Indiferent de locul în care te afli, întotdeauna există cineva care se confruntă cu dificultăți mai mari decât tine. A fost o experiență mult mai complexă decât mă așteptam inițial, iar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult a fost sentimentul de comunitate. Am simțit că toți pacienții sunt tratați cu respect și primesc tot sprijinul de care au nevoie. Oamenii se ajută reciproc. Echipa medicală aici face o treabă extraordinară și le doresc mult succes în continuare și să-și atingă toate obiectivele. Observ că se dezvoltă într-o direcție extraordinară și am fost foarte bucuros să văd rezultatele aici. Nu pot explica în cuvinte cât de extraordinar este totul”, a spus pacientul Răzvan Mihai Apostol, în vârstă de 37 de ani.

 

Patologia tumorală este din ce în ce mai des întâlnită la tineri, în parte datorită condițiilor de viață în care aceștia se află, precum stresul și utilizarea frecventă a tehnologiilor care nu sunt întotdeauna benefice, cum ar fi telefonul mobil. Tinerii prezintă o frecvență mai mare a afecțiunilor tumorale la nivelul neurocraniului” – conf. univ. dr Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași

 

Un pacient tânăr în vârstă de 37 de ani s-a adresat clinicii noastre cu tulburări de vedere și o pareză a nervului oculomotor, care este a treia pereche de nervi cranieni responsabilă de funcționarea ochiului stâng. După investigații imagistice de înaltă performanță, s-a descoperit că pacientul are o tumoră localizată la baza craniului, mai precis un meningiom benign de gradul unu. Această tumoră se află într-o zonă dificil accesibilă din punct de vedere chirurgical, în special din cauza elementelor anatomice din jur, printre care se numără majoritatea nervilor cranieni ce trec prin sinusul cavernos. S-a efectuat o intervenție chirurgicală pentru a reduce dimensiunea tumorii, reușind să o facem în condiții favorabile pentru pacient, fără apariția altor deficite, iar deficitele preexistente sunt în curs de ameliorare. Tumora a fost redusă de la 7 cm la aproximativ 3 cm, ceea ce va permite administrarea ulterioară a tratamentului cu Gamma Knife, o procedură de radiochirurgie care vizează menținerea tumorii într-un stadiu în care să nu mai crească. Rata de control local în aceste situații se apropie de 100%, ceea ce demonstrează complexitatea intervențiilor medicale din cadrul spitalului nostru și implicarea echipelor medicale în tratarea pacienților. Înainte de operație, s-a realizat o embolizare, adică s-au închis vasele de sânge care hrănesc tumora, prin intermediul unei proceduri endovasculare efectuate în laboratorul nostru de diagnostic și tratament endovascular. A doua zi, s-a efectuat intervenția chirurgicală propriu-zisă, cu un risc redus de sângerare și un confort optim pentru echipa medicală implicată. În etapa a treia, o altă echipă specializată în radiochirurgie cu Gamma Knife va interveni. Pacientul are toate șansele să-și continue activitatea, având în vedere că lucrează în domeniul IT, și să aducă plus valoare societății în care trăiește. Patologia tumorală este din ce în ce mai des întâlnită la tineri, în parte datorită condițiilor de viață în care aceștia se află, precum stresul și utilizarea frecventă a tehnologiilor care nu sunt întotdeauna benefice, cum ar fi telefonul mobil. Tinerii prezintă o frecvență mai mare a afecțiunilor tumorale la nivelul neurocraniului”, a menționat conf. univ. dr Lucian Eva, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași.

Sabina PANCU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *