Un rus a vrut să intre în România, pe la Siret, dar vameșii i-au ștampilat pașaportul cu urarea „Navă de război rusească, du-te dracului!”

Născut la Moscova, dar cu rezidență permanentă în Kiev de 7 ani, cetățeanul rus Igor Zabotin a vrut să intre în România, zilele trecute, însă, povestește el, a avut parte de o experiență extrem de neplăcută. Acesta se plânge că vameșii români au comis o nedreptate când i-au refuzat intrarea în țară, prin Vama Siret. Însă, nemulțumirea cetățeanului rus provine de la gestul vameșilor, care i-ar fi printat în pașaport, cu o ștampilă specială celebrul mesaj „Navă de război rusească, du-te dracului!”

Zabotin a postat per o rețea de socializare unele fotografii cu pașaportul său ștampilat cu mesajul devenit celebru în urma războiului din Ucraina, folosit în fața invadatorilor de soldații ucraineni care apărau Insula Șerpilor. „M-au trimis înapoi, sunt refuzat în România. Polițiștii de frontieră au pus ștampila. Revin la Kiev; nu știu dacă să fiu fericit sau trist. Ambele rezultate îmi displac. Mi-e greu să rămân în continuare și nici n-am vrut să plec”, a scris rusul pe Facebook.

Însă, vameșii români au o versiune total diferită de a rusului care, deși a trecut fără probleme de grănicerii ucraineni, a fost întors din drum la Siret.

„Cetățeanul rus a fost informat că îi este refuzată intrarea în țară în temeiul OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România (republicată), cu modificările și completările ulterioare, pentru următoarele motive: nu deține documente de călătorie valabile, este în posesia unui document de călătorie fals, falsificat sau contrafăcut, nu deține o viză valabilă sau un permis de ședere valabil, este în posesia unei vize sau a unui permis de ședere fals, falsificat sau contrafăcut, nu deține documentația necesară pentru a justifica scopul și condițiile șederii”, se arată în justificarea vameșilor români.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *