Un nou caz  de infectare cu virusul West Nile, la Infecțioase          

Este vorba de o femeie în vârstă de 48 de ani, din localitatea Copălău, județul Botoșani, care a fost adusă cu salvarea la spital după ce a căzut de la același nivel (din picioare), în via unde lucra.

Pacienta a fost transportată inițial la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași, cu suspiciune de atac vascular cerebral. Examenul computer tomograf și consultul neurologic au exclus suspiciunea aceasta de diagnostic și a fost direcționată către Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. „Pacienta prezenta la evaluarea clinică febră 38 grade C, cefalee, vertij și vărsături. Echipa medicală a procedat la efectuarea puncției lombare care a confirmat un diagnostic inițial de meningită pentru care s-a inițiat imediat tratamentul: antibioterapie și antiedematoase cerebrale. Date fiind simptomele pacientei, medicii noștri au efectuat toate analizele în cadrul Laboratorului de Analize Medicale care funcționează în cadrul spitalului, analize necesare pentru a realiza diagnosticul diferențial (de a exclude orice altă patologie). În urma anamnezei (discuțiilor purtate cu pacienta), acesta a comunicat că suferă de o afecțiune gastrică și un sindrom anxios pentru care se află  în tratament. Analizele medicale au confirmat prezenta virusului West Nile”, a precizat dr Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Simptomele  îmbolnăvirii cu acest virus se pot confunda cu cele ale unei viroze respiratorii, dar pot provoca și meningită. Pacienta a povestit că prezenta o astenie fizică marcată (oboseală) și cefalee (durere de cap) simptome care persistau de aproape o săptămână. „Aceasta se află sub tratament simptomatic și specific pentru infecția cu virus West Nile  și beneficiază de tot suportul emoțional și psihologic de care are nevoie, deoarece a prezentat atacuri de panică, insomnii și se confruntă în continuare cu acest sindrom anxios care probabil s-a accentuat pe fondul situației medicale.  Simptomele specifice infectării cu West Nile s-au ameliorat, în plus medicul curant discută   permanent  cu  pacienta pentru a o liniști, un lucru esential pentru evoluția favorabilă a acesteia”, a menționat managerul Roșu.

Pacienta va rămâne internată sub observație medicala multidisciplinara până când analizele și starea sa de sănătate vor permite externarea acesteia.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *