Un nou accident fatal pe „drumul morții”, la Ion Neculce

Un accident violent a avut loc, luni, la o intersecţie din localitatea Ion Neculce, comuna Războieni. Doi oameni au murit şi alţii trei au fost răniţi în timpul unui accident care a avut loc între un  microbuz şi un autoturism marca Lexus. Impactul între cele două vehicule a fost atât de violent încât şoferul microbuzului, un bărbat de 64 de ani, a murit la scurt timp după accident. O altă victimă a accidentului a murit chiar în timpul impactului. Şoferul bolidului de lux, un bărbat de 60 de ani, s-a ales doar cu un traumatism la mână şi contuzie toraco-abdominală.

Dispeceratul integrat ISU-SMURD-SAJ Iaşi a fost anunţat prin SNAU 112, la ora 8.42 de minute, despre producerea unui accident rutier între un microbuz şi un autobuz, pe DN 28, în zona localităţii Ion Neculce. „Au fost direcţionate la locul solicitării mai multe echipaje de descarcerare, intervenţie cu apă şi spumă şi de prim ajutor calificat din cadrul Detaşamentului de Pompieri din Târgu Frumos, iar de la Serviciul de Ambulanţă un echipaj medical. În urma accidentului au rezultat cinci victime, din care una incompatibilă cu viaţa, una întinsă pe carosabil, una încarcerată, şi două cu leziuni minore. După descarcerarea victimei, aceasta a fost transferată la spital”, a spus Georgică Onofreiasa, purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi. Este vorba de o femeie de 56 de ani, care după ce a fost descarcerată a fost predată echipajului medical pentru a primi îngrijiri medicale.

Alte trei persoane au fost rănite, dintre care două mai grav. Acestea au necesitat îngrijiri medicale la spital. „Două persoane au fost găsite în afara vehiculelor, fiind ejectate în momentul impactului. Una dintre ele a fost descarcerată şi i s-a acordat asistenţă medicală din partea echipajelor sosite la faţa locului. Este posibil să crească numărul celor implicaţi în accident. Din păcate, echipajul SAJ a fost nevoit să declare decesul bărbatului aflat în stop cardio-respirator, în ciuda eforturilor depuse pentru resuscitarea sa”, a declarat dr Diana Cimpoeşu.

Şoferul bolidului de lux implicat în accidentul de pe DN 28 iniţial a refuzat transportul la spital, însă ulterior s-a prezentat la CPU de la Spitalul Târgu Frumos. Aici, medicul de gardă a făcut solicitare la SMURD pentru transferul la UPU Sfântul Spiridon, după ce a constatat că are un traumatism la mână şi contuzie toraco-abdominală.

Impactul a fost atât de violent încât microbuzul a ajuns în şanţ iar autoturismul are partea din faţă distrusă total. Din cauza accidentului, circulaţia vehiculelor s-a desfăşurat cu mare greutate. „În această cauză a fost întocmit dosar pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, a spus Adina Ioana Ciobanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Iaşi.

Potrivit anchetatorilor, trei victime sunt din orașul Târgu-Neamț (2 persoane) și Roman (o persoană).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *