Un bilet de călătorie CTP va costa 3,5 lei, iar un abonament 110 lei

* biletul metropolitan cu o călătorie, cu valabilitate 180 de minute, pentru circulația pe raza orașului și în zona metropolitană va fi 8 lei (7 lei în prezent), iar biletul metropolitan cu două călătorii, cu valabilitate 180 de minute, pentru circulația pe raza orașului și în zona metropolitană va fi 14 lei (12 lei în prezent) * majorările sunt generate de scumpirea carburanţilor, a energiei şi a materiiilor prime * la Iaşi, ultima majorare data din martie 2022 

Biletele pentru serviciile de transport public furnizate de Compania de Transport Public (CTP) Iaşi vor fi eliberate conform unui nou plan tarifar, care urmează a fi validat într-o şedinţă de Consiliul Local, probabil cea de luna viitoare.  Pentru un bilet valabil 120 minute, ieşenii vor plăti 3,5 lei în loc de 3 lei. La fel, biletul cu două călătorii pentru circulația pe raza orașului va fi 7 lei (6 lei în prezent), valabil 120 minute de la validare.

Evident, se majorează şi tarfile de călătorie din zona Metropolitană. Biletul metropolitan cu o călătorie, cu valabilitate 180 de minute, pentru circulația pe raza orașului și în zona metropolitană va fi 8 lei (7 lei în prezent), iar

biletul metropolitan cu două călătorii, cu valabilitate 180 de minute, pentru circulația pe raza orașului și în zona metropolitană va fi 14 lei (12 lei în prezent). În fine, biletul cu o călătorie, cu valabilitate 120 minute și care asigură transportul dintr-o comună limitrofă până la stația de capăt a traseului metropolitan din oraș, va fi 6 lei (5 lei în prezent). Ultima scumpire presupune dublarea suprataxei de călătorie: cei care călătoresc fără un bilet valid riscă o amendă de 99 lei față de 50 lei cât este în prezent.

„Majorările sunt în cazul biletelor, nu și a abonamentelor. Estimăm o creștere a vânzărilor directe de bilete cu până la 15%”, a declarat directorul CTP, Cristian Stoica. În acest an, CTP a prevăzut un buget de 211 milioane lei, iar peste 132 milioane lei din această sumă sunt asigurate de Primăria Iași pentru diferențele de tarif (72 milioane lei, gratuitățile și facilitățile acordate diverselor categorii socio-profesionale) și compensației acordate conform normelor europene pentru susținerea activității de transport (minimum 60 milioane lei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *