UAIC a deschis anul universitar la Botoșani

* Filiala din Botoșani a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are un număr aproximativ de 120 de studenți înscriși în programele de licență și 20 de studenți înmatriculați pentru programul de master

Luni, 3 octombrie 2022, în Aula Colegiului Național „A.T. Laurian” a avut loc festivitatea de deschidere a anului universitar 2022-2023 la Filiala din Botoșani a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC).

La eveniment au participat lect. univ. dr. Sorin Mocanu, prorector pentru managementul calității, strategie și dezvoltare instituțională, Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, prof. univ. dr. Sorin Anton, de la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, cadre didactice și studenți.

„Îmi revine onoarea și plăcerea de a transmite salutul domnului profesor universitar doctor Tudorel Toader, rectorul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, în acest moment al deschiderii anului universitar la filiala Botoșani a Universității. Suntem plăcut impresionați de succesul pe care programele noastre, propuse începând cu anul trecut, aici, la Botoșani, anul acesta având un număr aproximativ de 120 de studenți și 20 de masteranzi. Este vorba despre trei programe: două de licență, aparținând Facultății de Economie, și un program de masterat aparținând Facultății de Litere”, a declarat în deschiderea evenimentului lector universitar Sorin Mocanu, prorector pentru managementul calității, strategie și dezvoltare instituțională la UAIC.

„Avem o Filială la Botoșani și una de succes. Sunt convins că acest succes va continua. Datorită numărului mare de studenți pe care îl avem pentru programele pe care le propuneți dumneavoastră vor veni și alte facultăți aici, la A.T. Laurian deocamdată, până vom avea un sediu pe măsura prestigiului universității. Vă doresc succes în acest nou an și vă asigur că veți avea parte de cunoștințe la nivel înalt”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Filiala din Botoșani a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are un număr aproximativ de 120 de studenți înscriși în programele de licență și 20 de studenți înmatriculați pentru programul de master. „Subliniez că toți studenții de la filiala Botoșani beneficiază de aceleași drepturi și obligații ca și studenții de la Iași… Este foarte important ceea ce o filială poate face pentru comunitate și anume păstrează, crește și transmite generației următoare cunoașterea, cultura, iar ceea ce se învață la universitate nu se rezumă doar la informații, nu se rezumă doar la metode, ci înseamnă în primul rând a căpăta o virtute. Scopul universității este de a construi oameni mai buni, care să se înalțe deasupra sentimentelor construind o bază rațională solidă, de pe care să poată lua decizii, să poată gândi, să poată simți și să contribuie la dezvoltarea comunității”, a menționat lect.univ. Sorin Mocanu, prorector UAIC.

Pentru studenții din Botoșani sunt disponibile două programe de licență, și anume Administrație Publică și Finanțe și Bănci din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA), și un program de master din cadrul Facultății de Litere, anume Retorica discursului științific, literar, jurnalistic, publicitar și electoral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *