Tentativă de sinucidere, la Colegiul „Emil Racoviță”

 

Gestul inexplicabil al fetei de 11 ani, elevă în clasa a cincea la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași a avut loc după ore. Copila participase alături de alți elevi la un curs de chitară pentru a repeta pentru serbarea de Crăciun. Imediat după terminarea orei, fata a încercat să se sinucidă. A căzut în gol de la etajul al doilea, chiar din fața colegilor săi. Și un angajat al școlii a văzut totul, însă nu a mai apucat să o salveze. La liceu, copiii care au fost martori vor primi consiliere. Conducerea liceului a deschis de asemenea o anchetă pentru a afla dacă fata era supusă bullingului.

Cei de la Inspectoratul Şcolar spun că incidentul ar fi avut loc marţi după amiază, după terminarea orelor de curs. Fata ar fi rămas peste program, pentru a participa la activităţi extracuriculare. „Participase la un curs opţional de chitară. Din informarea transmisă de doamna director, după ce a terminat opţionalul, eleva a încercat să se sinucidă. Aceasta e informarea din acest moment. Nu e o verificare. Urgenţa a fost acordarea de prim ajutor şi salvarea fetei. Mai multe informaţii vom avea după verificări. În momentul în care a fost luată de echipajul de ambulanţă, copilul era conştient”, a spus Antonina Bleorţ, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi.

Conducerea unității de învățământ este în stare de șoc, fata era o elevă model și nimic nu anunța gestul necugetat. „Din ce știm până în acest moment este vorba de o fetiță de clasa a 5-a. După ce a terminat cursurile la ora 14:00, a participat la cursuri la clubul de chitară. Copiii repetau cu doamna profesoară de muzică pentru serbarea de Crăciun și la finalizarea acestei ore s-a întors în clase să-și ia hainele și să plece spre casă, fiind așteptată de tatăl său în acel moment. S-a aruncat pe fereastră de la etajul al 2-lea. Copiii sunt acum foarte speriați. A fost un gest voluntar să-l numesc așa. Erau copii în clasă la acel moment, câțiva copii, trei-patru copii din clasă. Nu a spus de ce. Am discutat cu profesorul diriginte cu consilierul școlar. Fetița nu a ieșit în evidență prin nimic până acum de natură nu să fie tristă, să fie îngrijorată. Era un copil ca toți ceilalți. Doamna profesoară de muzică. Mi-a spus că la cursul de chitară a fost totul în regulă, nu putea nici un semn să anticipeze această aceast fapt acesta. Unul dintre domnii din personalul nedidactic, mecanic al școlii a și văzut-o, dar n-a apucat să facă nimic. Era pe hol și pregătea panourile pentru a reamenaja, mă rog, etajul al 2-lea ă copiii s-au agitat puțin. Dumnealui a auzit, a deschis ușa sălii de clasă, dar în acel moment fetița se aruncase deja”, a explicat Mihaela Vlioncu, director adjunct la Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași.

La fața locului a venit un echipaj SMURD care i-a acordat primul ajutor. Fata era conștientă când au sosit aceștia. „Am trimis mașina de terapie intensivă Smurd Iași care a găsit fetița cu traumatism la nivelul bazinului posibil fractură de bazin, traumatism la nivelul feței și mai multe contuzii. Stabilă hemodinamic. Conștientă. Preluată și transferată la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului de Copii”, a precizat prof.dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

Polițiștii au deschis și ei o anchetă în acest caz, anunță IPJ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *