Taxă de protecție în Școala din Stolniceni Prăjescu!

Anchetă la Şcoala Profesională Stolniceni Prăjescu demarată de Inspectoratul Şcolar şi Inspectoratul de Poliţie, după ce doi elevi de clasa a IX-a au bătut un coleg. Cei doi nu sunt la primul incident de acest fel. Ei au numeroase antecedente de violenţă. Atât elevii, cât şi profesorii îi acuză pe cei doi că solicită taxă de protecţie de la colegi. Pe numele celor doi a fost deschis dosar penal.

Doar unul dintre părinţii elevilor bătuţi au avut curajul să depună plângere la poliţie pe numele celor doi elevi problemă. „Poliţiştii Secţiei nr. 10 Poliţie Rurală Ruginoasa au fost sesizaţi prin apel unic de urgenta 112 de o femeie, de 35 de ani, că fiul acesteia, în vârstă de 15 ani, a anunţat-o că este ameninţat de un grup de copii de la şcoala din comuna Stolniceni-Prăjescu. Din cercetari a rezultat că pe fondul unui conflict mai vechi, doi tineri l-ar fi agresat fizic, în timp ce se aflau în pauză, în incinta unităţii de învăţământ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Cercetările continuă în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi luării măsurilor legale care se impun”, a spus Alina Mocanu, inspector de poliţie în cadrul IPJ Iaşi.

Cei doi elevi s-au remarcat până acum prin alte fapte de violenţă atât faţă de colegi, cât şi faţă de profesori. Ei au distrus şi mobilierul şcolii. „Conducerea unităţii şcolare ne-a informat despre această situaţie. În acest moment este în derulare o verificare. La finalul acestei verificări se va stabili care sunt măsurile care se vor lua. Unitatea şcolară a cerut sprijinul instituţiilor abilitate. Din ceea ce ştim, elevii nu au antecedente penale dar în anii anteriori au fost sancţionaţi din cauza comportamentului agresiv”, a spus Antonina Bleorţ, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *