Spitalul Regional de Urgență va primi autorizația de construire în… martie 2023!

* nici nu au demarat lucrările la viitorul spital și factura finală s-a dublat, ajungând la jumătate de miliard de euro! * de vină sunt majorările de prețuri, în special cele la materialele de construcție

Viitorul Spital Regional de Urgenţă Iași, care va fi amplasat pe strada Moara de Vânt nr 225, la o distanţă de 9 kilometri de centrul oraşului, va primi, până în luna martie 2023 autorizația de construire. Cel puțin așa a anunțat primarul Iașului, Mihai Chirica,

Edilul-șef a recunoscut că factura finală a spitalului s-a dublat în ultima vreme, din cauza majorării prețurilor la materialele de construcție.„Valoarea se ridică la peste 500 de milioane de euro. S-a făcut deja o actualizare a studiului de fezabilitate, cu noile prețuri la materiale, după cum a evoluat piața la nivel mondial. Finanțarea va fi asigurată din fonduri nerambursabile și din împrumutul contractat de Guvernul României”, a spus Chirica.

Primarul Iașul a precizat, la începutul lunii iunie,că în zona viitorului Spital Regional de Urgenţă Iași vor fi construite Sala Polivalentă „Regina Maria”, Stadionul „Regele Ferdinand” și Institutul Creierului.

850 de locuri, 18 săli de operație, helioport…

Spitalul Regional de Urgență Iași va avea 7 niveluri, din care două subterane și cinci supraterane, două etaje fiind comune. Partea extinsă a clădirii se întinde pe trei etaje – subsol, parter şi primul etaj, iar o parte din clădire se extinde pe trei etaje suplimentare – etajele doi, trei şi patru.

În zona de jos este şi partea de ambulatorii, partea de imagistică, iar sus vor funcționa 18 săli de operaţii.

De asemenea, clădirea va avea trei turnuri, de la etajul doi la etajul cinci, în care se vor afla unităţile de spitalizare. Pe acoperişul clădirii va fi construit un helioport.

Spitalul va avea 850 de locuri pentru internare continuă.

Sabina CANTEA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *