PSD Iași revine la epoca alegerilor cu vot obligatoriu pentru un anumit candidat

* „Au fost printre cele mai democratice alegeri pe care Organizația noatră le-a avut în ultima perioadă”, a transmis Bogdan Balanișcu, noul lider PSD Municipiul Iași, ales cu 144 din cel 150 de voturi exprimate * diferența de 6 voturi – până la „tiranicul sută la sută”, a revenit lui Constantin Șerbescu, director al muribundei Tehnopolis, remarcat în PDS doar printr-o serie de critici dure la adresa conducerii, fiind izolat de cei care decid asupra rezervei de cadre a partidului

Începând de vineri seară, Organizația Municipală Iași a PSD are o structură de conducere, aleasă prin vot, pentru următorii 4 ani.

Aici, însă, intervine rutina. O rutină impusă, în vremurile demult apuse, cu candidat care trebuie votat obligatoriu de participanții la scrutin, pentru că „așa este democratic”.

Astfel, cu 144 de voturi pentru din 150 de voturi exprimate, Bogdan Balanișcu (care reprezintă Iașul în calitate de secretar de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor) a fost ales președintele Organizației PSD Municipiul Iași. Celelalte 6 voturi, diferența până la „tiranicul sută la sută”, au fost obținute de un domn Șerbescu Constantin, director al muribundei Tehnopolis. Acesta s-a remarcat în PDS doar printr-o serie de critici acide la adresa conducerii, fiind izolat de cei care decid asupra rezervei de cadre a partidului.

„Au fost printre cele mai democratice alegeri pe care Organizația noatră le-a avut în ultima perioadă. Votul primit mă onorează și în egală măsură sunt conștient că trebuie să îl merit în fiecare zi pe perioada acestui mandat. Același lucru este valabil și pentru ceilalți colegi care fac parte de acum din noua echipă de conducere. Îmi doresc să câștigăm anul viitor Primăria Municipiului Iași și să avem majoritatea în Consiliul Local. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în perioada de interimat pentru reconstrucția filialei municipale”, a declarat Bogdan Balanișcu, noul președinte al PSD Municipiul Iași.

Pentru celelalte funcții de conducere au fost alese următoarele persoane:

Prim-vicepreședinte: Nicolae Ivanciu – medic, consilier superior în cadrul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Animalelor (DSVSA) Iași.

Secretar executiv: Diana Manole Popescu – consilier Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Vicepreședinți: Marcel Poliac Lupu, Ioana Diana Hliboceanu, Florin Boca, Costică Florea, Cristian Mitică Bulgariu, Florin Rîșcu, Octavian Matei.

Membri ai Biroului Politic Local: Doru Adrian Pănescu, Liviu Mihai Gavril, Bogdan Crucianu, Marian Costel Dalban,  Cătălin Anechitoaiei, Cristian Andrieș, Albert Lozneanu, Cristian Postolache, Iustina Târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *