Procurorii antimafie din Iași  au încătușat mirele în ziua nunții și i-au săltat și invitaţii!

Procurorii DIICOT au descins, în week-end, la locuința unui ieșean, aflată la periferia orașului. Acolo, susțin aceștia, s-ar fi petrecut fapte de o gravitate extremă, fapt pentru care ieșeanul în cauză, care sărbătorea propria nuntă, dar și un invitat al acestuia, au fost încătușați, alte două pesoane, aflate printre invitații la petrecere, fiind plasate sub control judiciar. Cei patru sunt cercetaţi pentru trafic de persoane şi proxenetism prin metoda loverboy.

Pentru prinderea celor patru, trupele speciale ale Poliției din Iaşi și Suceava, alături de jandarmii din Constanţa, au făcut 14 percheziţii în mai multe imobile din judeţul Iaşi. Unul dintre suspecţi, Andrei Odobaşu, urma să se căsătorească. De fapt, nunta era doar un pretext pentru a duce victima în Anglia.

Traficanţii intraţi în colimatorul oamenilor legii veniseră în ţară cu acelaşi plan: să folosească metoda loverboy pentru a convingea fete că au o relaţie amoroasă serioasă. Dacă era nevoie, pentru a fi credibili cereau fetele în căsătorie, făceau nunta, după care plecau în Marea Britanie unde obligau miresele să se prostitueze.

Potrivit rechizitoriului, reţeaua funcţiona începând din 2014. De atunci, opt fete majore au trecut prin astfel de experienţe. „Victimele au fost transportate în Londra şi adăpostite în imobile închiriate, fiind determinate să practice prostituţia în folosul şi sub stricta coordonare a traficantilor. Forma de exploatare sexuală de tip loverboy, prin aservirea sentimentală a persoanelor vătămate de către traficanţi a fost realizată inclusiv prin oficializarea relaţiilor, adică prin căsătorie”, a transmis DIICOT.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost identificate și ridicate doi bolizi de lux, în valoare de 150.000 euro, și circa 40.000 lire sterline. „Activităţile au fost realizate în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de ancheta cu autorităţile judiciare britanice, încheiat cu sprijinul EUROJUST”, spun procurorii.

Pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, Serviciul de Procuratură al Coroanei, Unitatea Cazuri Complexe Sudul Londrei şi Poliţia Metropolitană a efectuat trei percheziţii domiciliare în baza unui acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă cu autorităţile judiciare britanice, încheiat cu sprijinul EUROJUST.

Sabina PANCU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *