Primăria demolează o clădire pentru a putea oferi ieșenilor locuri de veci !
* Cum valoarea de inventar a clădirii nu este una uriașă – aproape 80.000 de lei, aceasta aflându-se într-o stare avansată de degradare, iar societatea Servicii Publice nu intenţionează să o mai utilizeze, ideea ar putea reprezenta o gură de oxigen pentru municipalitate, care ar putea amenaja pe terenul rezultat (268 mp) aproximativ 60 de locuri de veci
Pentru a pune capăt crizei locurilor de veci care domină municipiul Iași în ultimii ani, municipalitatea caută, necontenit, soluții.
S-a luat în calcul atât varianta înființării unui nou cimitir – deși, fiind costisitoare, ideea nu-i prea încântă pe edili – cât și achiziţia de terenuri în proximitatea cimitirelor, sau chiar în afara oraşului, la Ciurea sau la Probota. Până atunci, soluțiile de moment sunt cele care guvernează activitatea cimitirelor ieșene. O astfel de soluție a venit zilele trecute, prin identificarea în incinta Cimitirului „Petru şi Pavel” din Moara de Vânt a unui imobil aparținând societății comerciale Servicii Publice, care ar putea fi demolat și redat terenul înhumărilor.
Cum valoarea de inventar a clădirii nu este una uriașă – aproape 80.000 de lei, aceasta aflându-se într-o stare avansată de degradare, iar societatea nu mai intenţionează să o utilizeze, ideea ar putea reprezenta o gură de oxigen pentru municipalitate, care ar putea amenaja pe terenul rezultat (268 mp) aproximativ 60 de locuri de veci.
În momentul de față, Cimitirul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” ete singurul care dispune de locuri de veci disponibile pentru situaţiile de urgenţă. Acolo s-a reușit amenajarea a 1.600 locuri de veci, după relocarea serelor Servicii Publice din Moara de Vânt în pepiniera Tudor Neculai.
Iașul are cinci cimitire publice – „Eternitatea” (Tătăraşi), „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” (Moara de Vânt), „Buna Vestire” (CUG), „Sfânta Treime” (Păcurari) şi „Sfântul Vasile” (Galata), cu 90.000 de locuri de veci, aici fiind incluse şi cele care sunt rezervate de către ieşeni.