Preoții organizează „Cupa Domnițelor” la fotbal!

* sunt așteptate tinere cu vârste între 14 și 20 de ani * în alegerea numelui fiecărei echipe sunt interzise numele de sfinți și termenii specific religioși

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în parteneriat cu Asociația Județeană de Fotbal Suceava, va organiza, pe 12 noiembrie, prima ediție a campionatului de fotbal feminin „Cupa Domnițelor”. „Activitatea sportivă se adresează tinerelor din parohiile ortodoxe ale Eparhiei Sucevei și Rădăuților și are ca scop promovarea lucrului în echipă, formarea de noi cercuri sociale, îmbunătățirea abilităților de comunicare și transmiterea mesajului că prin activitățile sportive se evită sedentarismul și petrecerea îndelungată în fața calculatorului sau a telefonului, care pot dăuna dezvoltării fizice, psihice și chiar duhovnicești”, au transmis organizatorii.

Echipa de fotbal a fiecărei parohii va fi formată din maximum 12 tinere, cu vârsta cuprinsă între 14 și 20 ani, un portar, șase jucătoare de câmp și cinci rezerve. Fiecare echipă își va alege numele, echipamentul de joc și va fi însoțită de un antrenor, care va răspunde de siguranța echipei pe toată perioada campionatului. Echipamentul de joc va fi format din – tricou, șort, jambiere, încălțăminte sport specifică suprafeței pe care vom juca.

Organizatorii au recomandat ca în alegerea numelui fiecărei echipe să se evite utilizarea denumirilor oficiale ale parohiilor, nume de sfinți și alți termeni specifici religioși.

„Nu pot face parte din echipa de fotbal tinere a căror stare de sănătate nu permite efectuarea efortului fizic, sau care suferă de afecțiuni incompatibile cu acest gen de activități sportive, sau care au un diagnostic clar din partea medicilor specialiști, în acest sens. Acest Campionat se dorește a fi fair-play. Sunt interzise jignirile, insultele și folosirea unui limbaj tendențios și vulgar pe teren. De asemenea, ne dorim evitarea (pe cât posibil) a faulturilor care pot pune în pericol sănătatea și integritatea fizică a celorlalți jucători”, mai spun organizatorii.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *