Panică pe piața imobiliară, la Iași! Vânzările au scăzut cu peste 60%!

* numărul tranzacțiilor scade, lună de lună, cu câteva sute de imobile, cele mai însemnate „pierderi” fiind consemnate în tranzacțiile cu apartamente * luna trecută au fost tranzacționate la Iași 1.382 terenuri și, pentru prima dată după mai bine de câțiva ani, numărul apartamentelor vândute a scăzut de 600, ajungând la 576 unități


Numărul de imobile vândute în județul Iași a scăzut, luna trecută, cu 61,5 la sută față de perioada similară de anul trecut. Practic, numărul tranzacțiilor scade, lună de lună, cu câteva sute de imobile, cele mai însemnate „pierderi” fiind consemnate în tranzacțiile cu apartamente.

Conform datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, consultate de gazetadeiasi.ro, luna trecută au fost tranzacționate la Iași 1.382 terenuri și, pentru prima dată după mai bine de câțiva ani, numărul apartamentelor vândute a scăzut de 600, ajungând la 576 unități.
Numărul caselor, terenurilor şi apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivelul județului Iași, în septembrie, a fost de 1.958, față de 3.180, în septembrie 2021!

Surprinzător, numărul vânzărilor de terenuri în intravilan cunoaște o creștere însemnată, luna trecută fiind tranzacționate 693 terenuri fără construcții și 509 terenuri cu construcții (case).

În scădere se află și tranzacțiile cu terenuri aflate în extravilan – 176 terenuri agricole și doar 4 neagricole tranzacționate de ieșeni în septembrie.

Sabina PANCU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *