O  ieşeancă şi fratele ei se judecă în instanţe din pricina Facebook-ului

* miza e infimă, femeia lucrează în Italia, el este şofer de autobuz, nu locuiesc împreună de ani buni * în dispută a fost implicată şi fosta concubină a bărbatului * reclamanta invocă o agresiune fizică, dar n-a adus dovada * judecătorii au rezolvat cazul la modul diplomatic

Ieşeanca E.L.locuieşte de câţiva ani în Italia, acolo unde şi-a găsit un loc de muncă stabil şi plătit rezonabil. Fratele ei, S.L. a rămas în oraş, lucrează ca şofer de autobuz. Bărbatul s-a despărţit de concubină în 2021 şi, de atunci, trăieşte singur.

Cei doi n-au, deocamdată, nimic de împărţit, părinţii sunt încă în viaţă, nu se pune problema vreunei moşteniri. S-au luat la harţă din nimic, mai întâi, pe Facebook. Înjurături şi ameninţări, cât cuprinde.

Femeia s-a întors luna trecută în ţară pentru a-şi rezolva diverse probleme şi n-a scăpat prilejul de a se sfădi din nou cu fratele ei. S-au întâlnit în dimineaţa de 12 octombrie a.c., undeva, pe bulevardul Ţuţora. S-a lăsat cu niscaiva violenţe, dar n-au fost martori, nu se poate şti cine a iscat confruntarea fizică. Cert e că E.L. s-a înarmat cu un palid certificat medico-legal, în care sunt consemnate câteva echimoze superficiale.

Având acest act în posesie, femeia şi-a dat fratele în judecată, solicitând emiterea unui ordin de protecţie şi condamnarea lui pentru „violenţe în familie”. Judecătoria Iaşi nu i-a dat câştig de cauză, dar ea n-a renunţat. A făcut apel, speţa a ajuns pe rolul Tribunalului.

Dornică să învingă, E.L. a implicat-o în dispută şi pe fosta concubină a lui S.L. Care a depus mărturie că bărbatul este om violent şi că şi-a bătut zdravăn sora în acea dimineaţă de 12 octombrie. Întrebată de către magistraţi, a recunoscut că n-a fost de faţă la episodul respectiv.

Deşi solicitarea femeii e cam fără sens, ea locuind în Italia, în timp ce pârâtul stă în Iaşi, deci, oricum nu se întâlnesc, cei de la Tribunal au ales calea diplomaţiei pentru a stinge conflictul familial. I-au dat satisfacţie ei, dar el nu e afectat în niciun fel de sentinţa pronunţată alaltăieri. Vreme de două luni, n-are voie să se apropie la mai mult de 50 metri de soră-sa. Nici să vrea, n-ar putea s-o facă. De la Iaşi la Bergamo, distanţa e ceva mai mare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *