Mită „în formă continuată” la două posturi de poliție din județul Iași!

* trei agenți de la Posturile de Poliţie Cristeşti şi Lespezi au fost reţinuți pentru 24 ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă

În cursul zilei de marți, 10 octombrie, ofițeri de poliție ai Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, au pus în aplicare un număr de trei mandate de percheziție domiciliară la Posturile de Poliţie Cristeşti şi Lespezi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi – Secţia de Poliţie Rurală 6 Paşcani, într-o cauză penală care vizează săvârșirea mai multor infracțiuni de luare de mită în legătură cu neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu pe linie rutieră.

De asemenea, au fost puse în aplicare patru mandate de aducere privind un număr de patru suspecți, dintre care trei au calitatea de agenți de poliție în cadrul Secţiei de Poliţie Rurală 6 Paşcani.

În fapt, faţă de cei trei agenţi de poliţie se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată, constând în aceea că, având atribuţii pe linia controlului rutier şi în baza aceloraşi rezoluţii infracţionale, au pretins şi primit diferite sume de bani de la conducătorii auto opriţi în trafic pentru a nu-i sancţiona contravenţional.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi a pus în mişcare acţiunea penală faţă de cei trei agenţi de poliţie pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi a dispus reţinerea acestora  pentru 24 ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă. „Documentarea activităţii infracţionale s-a realizat cu sprijinul structurilor de specialitate ale DGA şi  cel al Direcției Operațiuni Speciale – BOS Iaşi din cadrul Poliției Române. De asemenea, s-a beneficiat de sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași. Facem precizarea că activitățile desfășurate în prezenta cauză penală sunt reglementate de Codul de procedură penală și au ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, iar acestea nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a transmis DGA Iași.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *