Ministrul Boloș: „Iaşul poate deveni un epicentru al României pe zona de servicii medicale”

„Mai aveți o surpriză legată de protonoterapie sau existența ciclotronului. Dacă reușiți să realizați acest lucru la Institutul Regional de Oncologie, să știți că ați schimbat cu adevărat strategia de dezvoltare. Deveniți un epicentru al României pe zona de servicii medicale, fiindcă este singurul din țară pe care îl avem în programul de sănătate. Este un moment de cotitură în dezvoltarea serviciilor medicale. Eu vă țin pumni. Dacă cele trei investiții vin la dumneavoastră ați făcut treabă serioasă și faceți treabă serioasă”, a transmis ieșenilor ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloş, a declarat, la Iași, că Institutul Regional de Boli Cardiovasculare are două opţiuni privind finanţarea: prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, sau prin politica de coeziune a Comisiei Europene. „Am văzut la faţa locului situaţia şi activitatea pe care o desfăşoară institutul. Sunt de felicitat. În condiţiile în care acolo sunt cam înghesuiţi, pot şi fac eforturi ca să-şi desfăşoare activitatea. În ceea ce mă priveşte pe mine ca membru al Guvernului, aveţi toată susţinerea pentru ca institutul să poată să fie pus ca proiect în zona aceasta a finanţărilor europene, fie că discutăm de PNRR, fie că discutăm de Programul Operaţional de Sănătate. Este o nevoie de el pentru că este un bazin foarte mare pe care îl deserveşte institutul, de cinci milioane de locuitori”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

Boloș a ținut să precizeze, la întâlnirea cu autoritățile locale, că judeţul Iaşi se află în topul investiţiilor medicale, aici urmând să se cheltuiască peste 850 milioane de euro. „Mai aveți o surpriză legată de protonoterapie sau existența ciclotronului. Dacă reușiți să realizați acest lucru la Institutul Regional de Oncologie, să știți că ați schimbat cu adevărat strategia de dezvoltare. Deveniți un epicentru al României pe zona de servicii medicale, fiindcă este singurul din țară pe care îl avem în programul de sănătate. Este un moment de cotitură în dezvoltarea serviciilor medicale. Eu vă țin pumni. Dacă cele trei investiții vin la dumneavoastră ați făcut treabă serioasă și faceți treabă serioasă”, a transmis ieșenilor ministrul Investiţiilor şi Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *