La Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi va fi testată o inimă artificială!

*Am finalizat prototipul funcţional și testele hidraulice. În ultimele două săptămâni am petrecut peste 12 ore pe zi în laboratorul Centrului de Inovare şi Transfer Tehnologic MAVIS  pentru a realiza următoarea inimă artificială pe care urmează să o testăm împreună cu Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi”, au transmis membrii „Mavis Artificial Heart”

Câțiva studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi vor participa, mâine, la marea finală a primei competiţii studenţeşti mondiale pentru realizarea unei inimi artificiale – „Heart Hackaton”, desfăşurată în Dallas, Statele Unite ale Americii.

„Mavis Artificial Heart” este proiectul finalist realizat de o echipă alcătuită din 30 de studenţi de la Facultatea de Bioinginerie Medicală şi de la Facultatea de Medicină, coordonată de drd. Alexandru Pleşoianu, de la Centrul de Inovare şi Transfer Tehnologic pentru Managementul vârstnicului şi îmbătrânirii sănătoase – CITT MAVIS.

Studenţii UMF Iaşi au lucrat intens pentru a finaliza prototipul care va fi prezentat în marea finală. „Am finalizat prototipul funcţional și testele hidraulice. În ultimele două săptămâni am petrecut peste 12 ore pe zi în laboratorul Centrului de Inovare şi Transfer Tehnologic MAVIS  pentru a realiza următoarea inimă artificială pe care urmează să o testăm împreună cu Institutul de Boli Cardiovasculare Iaşi. Alături de echipele din Noua Zeelandă, Australia, Egipt, UK, Suedia, USA vom prezenta, în data de 29 octombrie, în cadrul Conferinţei Internaţionale pentru Suport Mecanic Circulator din Dallas, rezultatele muncii dintr-un an. Suntem recunoscători susţinerii pe care am primit-o din partea universităţii, sponsorilor, familiilor şi prietenilor noştri, fără de care nu am fi ajuns aici”, transmit membrii „Mavis Artificial Heart”.

Hearthackaton este o competiţie care se desfăşoară pe durata unui an, lansează provocarea studenţilor din toată lumea de a lua în considerare tehnologii inovatoare pentru realizarea  următoarelor generaţii de inimă artificială.

Prin acest eveniment, studenţilor li se oferă oportunitatea de a intra în legătură cu profesionişti din industrie şi cercetători din domeniul dispozitivelor pentru asistare ventriculară. Competiţia este organizată de Monash Young MedTech Innovators (Australia), cu sprijinul International Society for Mechanical Circulatory Support, iar sponsorii sunt SynCardia – a Picard Medical Company, magAssist, RealHeart, Virtonomy.io şi Hydrix.

Echipa MAVIS, care va reprezenta Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, a participat la toate etapele din cadrul competiţiei şi a îndeplinit cerinţele impuse de organizatori. Pentru a se califica în marea finală a fost necesar întocmirea unui raport în care a fost detaliat stadiul la care s-a ajuns în dezvoltarea prototipului.

Alături de echipa MAVIS a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, în marea finală s-au mai calificat şapte echipe de la California Baptist University (SUA), University of New South Wales (Sidney, Australia), The American University in Cairo (Egypt), University of Bath (United Kingdom), Monash University (Melbourne, Australia), KTH – Royal Institute of Technology (Stockholm, Sweden) şi Biomedical Engineering, University of Canterbury (New Zealand).

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *