Violența în familie, varianta bucovineană – Un bătrânel de 89 de ani și-a snopit în bătaie fiul pensionar

* seria violențelor a continuat, în ultimele zile, în județul Suceava, cu cazul unei femei de 75 de ani lovită cu bestialitate de fiul său, conflictul izbucnind aparent fără niciun motiv * femeia și-a retras plângerea penală depusă împotriva agresorului pentru infracțiunea de violență în familie

Marți, la ora 19:17, polițiștii din Rădăuți au fost sesizați prin  112 de către o femeie despre faptul că fratele său a fost lovit de tatăl său. Polițiștii deplasați la fața locului au avut o iuriașă surpriză să constate că agresorul are o vârstă… respectabilă. „S-a stabilit faptul că numitul G. Viorel, de 61 ani, locuiește alături de tatăl său, G. Ilie, de 89 ani, într-o locuință din Rădăuți. Marți seara, între cei doi s-a iscat un conflict spontan datorat consumului excesiv de băuturi alcoolice, iar ulterior conflictul a degenerat, tatăl lovindu-l pe fiul său cu un baston din lemn”, a transmis IPJ Suceava. Fiul pensionar prezenta diverse răni și urme de lovituri, însă nu a dorit să-i fie acordate îngrijiri medicale din partea unui echipaj din cadrul SAJ și nu a dorit să formuleze plângere scrisă cu privire la cele întâmplate. „În baza răspunsurilor primite de la bărbatul de 61, a fost completat un formular de evaluare al riscului, reieșind că există un risc iminent în ceea ce privește siguranța sa și se impune emiterea unui ordin de protecție provizoriu, aspect cu care G. Viorel nu a fost însă de acord, nedorind să obțină un ordin de protecție împotriva tatălui său. Conflictul a fost aplanat,  fiul părăsind de bună-voie locuința, deplasâdu-se la sora sa, pentru a evita producerea altor unor evenimente neplăcute”, au menționat polițiștii, care au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violență în familie”.

Tot marți, în jurul orei 10:30 polițiștii  din Gălănești au fost sesizați de către Spitalul Municipal Rădăuți cu privire la faptul că P. Angela, de 75 ani, din Frătăuții Noi, a fost  bătută de fiu.

Polițiștii s-au deplasat la Spital și au vorbit cu femeia bătută, care a declarat faptul că, în ziua precedentă, în timp ce se afla la domiciliu împreună cu fiul ei, P. Ștefan, de 46 ani, a fost lovită de acesta, conflictul izbucnind aparent fără niciun motiv.Și în acest caz a fost completat formularul de risc, s-a constatat faptul că nu există risc iminent, iar persoana vătămată nu a solicitat și nu a fost de acord cu emiterea unui ordin de protecție provizoriu. Femeii i s-a consemnat plângerea, dar, ulterior, și-a retras plângerea penală depusă împotriva fiului său pentru infracțiunea de violență în familie.

Adina POPOVICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *