Ieșenii vor primi căldură în apartamente doar pe bază de cerere!

* deocamdată, doar 15 asociaţii de proprietari au solicitat furnizarea de agent termic * furnizarea de agent termic în tot oraşul ar putea începe de pe 1 noiembrie

Municipalitatea va aviza deschiderea robinetelor cu agent termic doar în momentul în care temperaturile medii exterioare vor coborî, trei zilșe consecutive, între orele 20 și 06, sub 10 grade.

Deocamdată, agentul termic este furnizat în apartamentele racordate la rețea doar în cazurile în care există solicitări scrise.

În momentul de față, doar 15 asociaţii au solicitat furnizarea de agent termic. Raportat la anul trecut, numărul este destul de mare pentru această perioadă a anului, preşedinţii de asociaţii aşteptând, de regulă, începerea oficială a furnizării de agent termic în tot oraşul.

Alţi solicitanţi de agent termic sunt reprezentanţii creşelor, grădiniţelor şi spitalelor.

Asigurarea furnizării energiei termice pentru prepararea apei calde menajere și încălzire se va face de pe magistrala CET I, Primăria având contract de furnizare pentru gaze naturale cu Romgaz și urmează să centralizeze solicitările asociațiilor de proprietari și ale celorlalți beneficiari.

Furnizarea de agent termic în tot oraşul ar putea începe de pe 1 noiembrie. La sistemul de termoficare al Iaşului sunt racordate 22.706 apartamente, 176 agenţi economici, 48 instituţii publice, 72 de unităţi şcolare, cu 106 clădiri aferente (91% din reţeaua şcolară), 9 spitale din cele 14 existente în Iaşi şi 5 universităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *