Hagi: „Iașul a făcut un meci fantastic”

 Gheorghe Hagi, antrenorul Farului Constanța, a lăudat prestația jucătorilor ieșeni, la finalul meciului de duminică seara (Farul – Politehnica Iași 1-3), considerând că „au făcut lucrurile foarte foarte bine din minutul 1 până în minutul 90”.

„Știam că Iașul e o echipă puternică, pe care antrenorul și-a pus amprenta, o echipă care iese la joc, la presiune, cum au făcut și echipele cu care am jucat în Europa. Noi trebuia să știm să ieșim din această presiune, ei au știut să joace, au făcut-o, au avut spații, ne-au depășit ușor și au găsit mereu soluții. Am tot respectul pentru Iași, pentru jocul lor, dar eu sunt dezamăgit de echipa mea. Fără alte lucruri, Iașul a făcut un meci fantastic. A făcut lucrurile foarte foarte bine din minutul 1 până în minutul 90… agresivi, cu minge și fără minge, au alergat, au pasat, au combinat, au făcut lucruri…”, ne-a declarat Gheorghe Hagi, antrenorul Farului, la finalul meciului de duminică seara (Farul – Politehnica Iași 1-3).

Cât despre jocul propriei formații, Hagi s-a declarat total dezamăgit, „rușinat”, chiar. Nu există scuze că am lăsat pe unul acasă sau pe celălalt. Cei care au rămas acasă nu sunt la capacitate maximă. Nu pot juca la trei zile, că altfel nu îi lăsam. Astăzi, dacă mi-a plăcut ceva, rămân cu Andronache, cu Dumitrache. Rămân cu cei tineri care au intrat. Le-am zis și în vestiar că mai bine îmi iau copiii mei și joc cu ei și cred că interpretarea tactică e mult mai bună. Alții care fac greșeli în continuare, aceleași greșeli. Nu e bine, le-am atras atenția și alții care să se gândească mai mult la noi și să nu aibă mintea în altă parte. Nimeni să nu aibă mintea în altă parte, să fie la Farul (…) Este clar că suntem foarte muți în vestiar. O să fac ca vestiarul, ușor, ușor, în luna august să îl facem așa cum trebuie, nu 30 și ceva de jucătoriUnul din motivele pentru care nu stăm bine este că suntem foarte, foarte mulți. Trebuie să ne asumăm ca să mergem la luptă. Ne așteaptă un drum lung, un an, în care trebuie să încercăm să performăm iar. Dar nu așa, în halul ăsta, nu. În două meciuri acasă, câte ocazii.. nu cu celelalte din Europa, vorbim de echipele cu care am jucat și care cred că au avut la ocazii de s-au plictisit și suporterii. Este incredibil, atâtea ocazii. Și noi ne chinuim să avem două ocazii, trei șuturi pe poartă. Vom vedea. Cu toții trebuie să reflectăm și să luăm deciziile care sunt bune pentru club și pentru Farul”, a declarat Hagi.

Tehnicianul dobrogenilor consideră că jucătorii săi continuă să fie „superficiali”. Cred că ne-am luat viteză, noi suntem primii care ne-am luat viteză și ceilalți. Noi trăim din ce a fost anul trecut. Trebuie să revenim la normal, cu picioarele pe pământ, așa cum eram anul trecut, modești, împreună, cu muncă multă, ambele faze, cu un joc colectiv foarte bun, cu calitate”, a spus Hagi.

Mihnea DAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *