Gheorghe Nichita a fost eliberat!

La două luni şi o săptămână după ce a împlinit 67 de ani, fostul primar al Iaşului, Gheorghe Nichita, răsuflă uşurat aerul libertăţii. Miercuri, 22 noiembrie, Tribunalul Vaslui a respins contestaţia procurorilor la decizia de liberare condiţionată, decisă de către magistraţi în urmă cu câteva zile.

Reamintim că Nichita a fost judecat şi condamnat la câte cinci ani de închisoare în două dosare ce au ţinut multă vreme prima pagină a ziarelor. Cel cu şpaga primită de la Tiberiu Urdăreanu, ăla cu semafoarele inteligente. Imediat, a venit la rând afacerea „Amanta”, în care Nichita s-a folosit de Poliţia Locală pentru a o urmări pe fosta lui iubită, Adina Samson.

După contopirea celor două pedepse, rezultanta a fost de şase ani şi opt luni de închisoare cu executare, condamnatul întorcându-se după gratii pe 22 august 2022.

Însă, aşa cum am anticipat la acea vreme, n-a stat în puşcărie decât ceva mai mult de un an. L-a ajutat vârsta, dar şi conduita. Nichita a participat la mai toate acţiunile educative, a fost recompensat deseori, a ieşit la muncă, aşa încât judecătorii au decis că merită să-şi recapete libertatea. Bine, n-are voie să mai candideze la vreo funcţie publică în următorii cinci ani, dar nici nu-l interesează acest aspect.

Ar mai fi de adăugat că fostul complice din dosarul „Amanta”, Liviu Hliboceanu, a decedat prematur în această toamnă, în urma unor grave probleme de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *