Frații Pavăl, de la Dedeman, și-au scos la vânzare avionul

Proprietarii Dedeman, Dragoș și Adrian Pavăl, și-au scos la vânzare avionul achiziționat în decembrie 2017 – Embraer Phenom 300 înregistrat YR-DED, conform anunțului de vânzare publicat de o companie din SUA.

Aeronava are un preț de listă cuprins între 8 și 9,75 de milioane de dolari, pentru modelele produse în perioada 2016-2020 și este operată de Țiriac Air, compania fostului tenismen Ion Țiriac, alături de cele trei avioane pe care le deține, potrivit datelor de la Autoritatea Aeronautică Civilă.

Înaintea aeronavei scoase acum la vânzare, frații Pavăl au deținut modelul Phenom 100, al aceluiași producător.

Printre milionarii care dețin avioane se numără, pe lângă Ion Țiriac și frații Pavăl, Dan Șucu, proprietarul Mobexpert și Victor Căpitanu, cofondatorul One United Properties.

Proiectat de producătorul brazilian de avioane Embraer, Embraer Phenom 300 este un avion cu reacție ușoară cu o capacitate de 9 pasageri și o autonomie de 3.650 km. A apărut pentru prima dată pe piață în 2008 și de atunci a devenit unul dintre cele mai vândute avioane de afaceri.

În topul 2022 al revistei americane Forbes, șase români sunt incluși în acest clasament al miliardarilor, o creștere față de anii trecuți în care doar averile a doi miliardari de români reușeau să fie vizibile în clasament. Pentru prima dată de când se realizează Topul Forbes al celor mai bogați oameni ai lumii, frații Dragoș și Adrian Pavăl, fondatorii Dedeman, una dintre cele mai puternice afaceri antreprenoriale din România, intră în clasament. Dragoș Pavăl ocupă locul 1.928, cu o avere estimată la 1,5 miliard de dolari, în timp ce fratele său, Adrian Pavăl ocupă locul 2.578, cu o avere netă care se ridică la 1 miliard de dolari.

Sabina PANCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *