Elevii ieșeni de la Informatică, cei mai buni din lume la un concurs de robotică, în SUA!

„Titlul de campioană mondială câştigat de echipa CyLiis la MTI ne onorează şi ne motivează să ne implicăm şi mai mult în dezvoltarea roboticii în şcoli. Este momentul să ne adaptăm la realitatea economică din jur şi să îi pregătim eficace pe elevi pentru piaţa muncii. Am vibrat alături de fiecare echipă din România finalistă la MTI şi am trăit cu multă bucurie fiecare meci câştigat”, a transmis Adina Romanescu, directorul Liceului de Informatică

Elevii de la CyLiis, una dintre cele două echipe de robotică ale Liceului de Informatică din Iaşi, s-au clasat pe primul loc la a VIII-a ediţie a Competiţiei Internaţionale de Robotică „Maryland Tech Invitational” (MTI). Concursul a fost organizat la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory, din Laurel (SUA).

„Echipa noastră a jucat cu multă dedicare şi pasiune primele cinci meciuri de calificare ale competiţiei. Au fost nişte meciuri interesante şi palpitante, iar rezultatele au ştiut să ne surprindă de fiecare dată. Mulţumim tuturor susţinătorilor care cred în noi! Mulţumim sponsorilor pentru tot ajutorul”, au transmis cei de la CyLiis.

Printre persoanele cele mai emoţionate de această performanţă este şi directoarea Liceului de Informatică, Adina Romanescu. „Titlul de campioană mondială câştigat de echipa CyLiis la MTI ne onorează şi ne motivează să ne implicăm şi mai mult în dezvoltarea roboticii în şcoli. Este momentul să ne adaptăm la realitatea economică din jur şi să îi pregătim eficace pe elevi pentru piaţa muncii. Am vibrat alături de fiecare echipă din România finalistă la MTI şi am trăit cu multă bucurie fiecare meci câştigat. Echipa de robotică CyLiis s-a dezvoltat continuu, integrând în fiecare an experienţele de învăţare din fiecare competiţie şi feedback-ul specialiştilor dedicaţi dezvoltării roboticii în şcoli. Echipele Liceului Teoretic de Informatică Grigore Moisil Iaşi, participante la competiţia mondială MTI, CyLiis şi Peppers sunt mentorate de profesorul Mirela Ţibu şi absolvenţi LIIS, dintre aceştia, Cătălin Puricoi a fost împreună cu elevii acum la competiţia Maryland Tech Invitational 2024”, ne-a spus Adina Romanescu, directorul Liceului de Informatică.

Pe aceeaşi treaptă a podiumului s-au aflat şi elevii de Ro2D2 de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti.

Cele două echipe au reuşit să îi surclaseze pe ceilalţi 38 de competitori selecţionaţi în prealabil din 127 de echipe.

La competiţia de la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory au mai participat şi elevii de la clubul Peppers de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *